Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Нова гавра: Екстрадират българин в САЩ за това, че 1 от хиляди клиенти, и то румънец, е разследван от ФБР… Пълна унизителна колония сме…

в България
Loading...

САЩ искат екстрадицията на българин, който търгува с биткойни


Българин, който се занимава с търговия с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд.


51-годишният Росен Йосифов, който от 2015 г. управлява у нас фирма за търговия с виртуални валути, е задържан в дома си миналия декември.

По искане на САЩ – да бъде екстрадиран и след това съден за „конспирация за извършване на рекетиращо престъпление” и „пране на пари”.

„Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от САЩ, е, че един от неговите клиенти наистина е участвал в някаква група, занимавала се с измами на територията на САЩ. Баща ми никога не е бил в САЩ, никога не е бил в Румъния. Когато тези сделки се случват в България, е пълен абсурд някой в Щатите да иска да те съди по тяхното законодателство”, посочи Виктория Йосифова – Кънева, дъщеря на Росен Йосифов, цитира bTV.

Пред близките си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби. „Фирмата на баща ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална фирма, регистрирана в Търговския регистър”, допълни Виктория.

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов. Кога точно ще се случи – засега не е ясно.

„Оставиха не само него без бъдеще или без бизнес. Те оставиха едно цяло семейство след себе си, което е в разруха”, каза още дъщерята на Росен.

По всяко от обвиненията българинът е заплашен от 20 години затвор.


Отменете тази отвратителна конвенция за екстрадиция на българи в САЩ! До кога ще ги борим “случай по случай”, и те продължават да наглеят! По въпросната спогодба за екстрадиция, до момента за американски затвори са заминали десетки българи. От САЩ обратно не е пратен нито един американец. Т.е. това е привидно равностоен договор, но реално едностранен. Т.е. колониален позор… Тралала…

Последни от България

Снимка на деня

Loading... Манфред Вебер и Спящата Красавица. Манфред Вебер и Спящата Красавица. Голяма
Отиди Горе