Николас Мадуро и аятолах Хаменеи търсят Иван Костов да го бият

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Президента на Венецуела и духовния водач на Ислямска република Иран търсят прокълнатия мавър да го накажат за това, че вчера любимата му мумия и инсталиран председател на енергийния регулатор (КЕВР) Иван Иванов обвини страните им за виновнички за предстоящото поредно поскъпване на електроенергията и топлото у нас.

Видно от актуалната графика с динамиката на цената на петрола сорт Брент, на световните борси през последните девет месеца тя е паднала с над 17 долара за барел, а мумията на мавъра всеки път вдига цените на природния газ или електроенергията с аргумента, че някъде нещо му пречи.

Другият аргумент за обещаното поскъпване от 1-ви юли е скокът на цената на въглеродните емисии. Е да, ама нали си спомняте, че именно началника на мумията Ив.Ив. Ив.Кост. продаде двата маришки ТЕЦ-а на „американци“, като в договорите е заложено освен свръх високата цена на електроенергията да им плащаме и емисиите. А сега се оправдават със собствените си престъпления.

А истината за поредното престъпно поскъпване е доста по-проста. Преди точно 48 часа ви попитах „Кажете ми това число и цената на тока ще падне„. Все още никой не ми е казал изтритото от мумията число, но в същото време отношението към поставената задача потвърждава заключението ми, че вие не искате разкриването на истината и привеждането на цената на електроенергията в нормален вид.

Като не искате аз няма да ви насилвам. След около месец всички ние ще започнем да плащаме още по-скъпо, когато може да е много по-евтино. Да живее прокълнатия мавър и любимата му мумия!

Ето как се промени цената на суровия петрол, сорт Брент, само в рамките на днешния ден:

Къде е мумията да ни светне, за причините за неизбежното поскъпване? Усещам, как Мадуро и Хаменеи се доближават до проклетия мавър. А късмет де!

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)