Нено Димов подава оставка до края на деня, Каракачанов за ареста: Това е показно убийство

Нено Димов подава оставка до края на деня, Нова телевизия, позовавайки се на свои източници. Министърът на околната среда и водите прекара нощта в Трето РПУ в София. Димов беше разпитан и задържан за 24 часа, след като полиция и прокуратура влязоха в екоминистерството.
Причина за спецакцията е водната криза в Перник. Проверяват се и документи, свързани с лиценза на фирмите, които имат право да внасят боклук в България.
Днес трябва да стане ясно дали прокурата ще повдигне обвинение на Нено Димов.
Междувременно зицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с премиера Бойко Борисов по повод ареста на Нено Димов. Това потвърди самият Каракачанов пред БНР.
“Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство”, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял с премиера Бойко Борисов, потвърди самият Каракачанов след срещата. Той не заяви в прав текст, че екоминистърът Нено Димов подава оставка, но уточни: “Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство”.
Министър Димов, който е от квотата на ВМРО, е задържан за 24 часа в трето полицеско управление в столицата след обиск в дома му и в кабинета му вчера. Това стана по време на акция на ДАНС, МВР и прокуратурата, предизвикана от водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.
Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дойдоха в Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус“. След вчерашната акция на службите във ВиК- Перник, днес МВР и ДАНС проверяват и ВиК в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.