На умните и красивите съмнителните имотни сделки, евтините апартаменти и кумовете са добри и морални, както доносниците им от ДС, корупцията им и всичко останало

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

На умните и красивите съмнителните имотни сделки, евтините апартаменти и кумовете са добри и морални, както доносниците им на ДС, корупцията им и всичко останало. Това разбирам от нескопосаната защита на Лозан Панов, която подхванаха след като се окопитиха. Нищо, че кумовете на шефа на ВКС са в основата на най-големия корупционен и политически скандал, свързан с промяна на законодателство, търговия с влияние, данъчни измами, обезобразяване на градскостта с незаконен небостъргач и т.н. Все теми, които са кауза на градската десница и новопръкналите се антикомунисти. Ще ме убият с този комунистически двоен стандарт и липса на елементарно чувство за справедливост и истина. Потресаваща работа. Не че не го знам, но продължавам да се изумявам. Здрав разум, нищо друго не се иска. Не е сложно.

«„Капитал“: Съпругата на Лозан Панов купила имота от „Артекс“ преди да се оженят»
Не знам каква е тази защитна стратегия. То става още по-зле. След като са й продали евтин имот собствениците на „Артекс“ са станали кумове на сватбата й с Лозан Панов, който тогава е шеф на Софийски административен съд, в който се гледат и спорове от естеството на бизнеса им. Днес Панов е шеф на ВКС, а кумовете му са в основата на скандал с евтини имоти на политици, законодателни поправки в тяхна полза и евентуални данъчни престъпления и подправка на документи (имам предвид светкавичната препродажба на цветановите стари апартаменти на неговото подставено лице), който може да събори правителството. Не ми се мисли какво щяха да напишат, ако абсолютно същия случай се отнасяше за жената на Пеевски (който впрочем направи Панов председател на Върховния касационен съд).

 Явор Дачков, Фейсбук