Националната банка на Венецуела ще бъде първата, която ще приема криптовалута

в Крипто
Loading...

Националната банка на Венецуела скоро ще бъде първата финансова институция в света, която да приема както крипто, така и фиатни валути.

Регистрацията на портфейл за криптовалутата Petro тъкмо започна.

Petro дълго се смяташе за нещо моментно и вероятно мъртъв проект. Изглежда обаче, че страната все още продължава с плановете си за криптовалутата.

Венецуела открива регистрации за Petro

Банката на Венецуела откри регистрации за своя криптовалутен портфейл Petro след изпълнителна заповед на президента Николас Мадуро в началото на юли. Поръчката създаде сегмент в банката, посветен на търговията с криптовалути и Petro. Понастоящем в онлайн интерфейса на банката има нов дигитален портфейл.

Въпреки мистериозните промени, които се случват на заден план, все още няма официално съобщение от Банката на Венецуела. Понастоящем потребителите могат да държат Petro чрез официалния уеб портфейл на криптовалутата. Тя също се търгува на множество борси като Amberes и Bancar на около $60.

Интересното е, че падащото меню за регистрация на портфейл в банката включва и опция с надпис „изберете типа криптовалута.“ Въпреки че Petro в момента е единствената опция, това може да е намек, че други криптовалути също ще бъдат подкрепяни от Банката на Венецуела в бъдеще.

Ще бъде ли успешен този проект?

Издадената от държавата криптовалута, която бе пусната през 2018 г., се очаква да бъде подкрепена от предлагането на нефт, бензин, злато и диаманти в страната. Замислена като ново средство за международно финансиране, много анализатори предположиха, че Petro e „мъртъв още при появата му“. Изглежда обаче, че Банката на Венецуела вдъхва нов живот на проекта.

През юли президентът Мадуро също одобри бюджет от $925 милиона в боливари, за да предостави на милиона млади венецуелци достъп до Petro. Така че, въпреки че има скептици, правителството изглежда напълно сериозно да го направи. Венецуела просто може да бъде първата „криптовалута“ – но остава да се разбере дали това ще помогне да се поправи нейната хиперинфлационна икономика.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе