Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

НАТО и Вашингтон обвиниха Москва за разпадането на Договора за ракетите, който САЩ развалиха

в Свят
Loading...

Този петък, 2 август, САЩ официално се оттеглят от Договора за премахване на ракетите със среден и по-малък обсег на действие (ДРСМД).

Припомняме, че Вашингтон обяви за спирането на участието си в него на 2 февруари, обвинявайки Русия в неспазване на договора.

САЩ излязоха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег на действие, но по добра американска традиция, според тях, за разпадането на Договора е виновна Москва.

«Русия носи изключително отговорността за прекратяването на действието на договора. Съжаляваме, че Русия не прояви готовност и не предприе никакви очевидни стъпки, за да се върне към изпълнение на своите международни задължения. Ситуация, при която Съединените щати са в пълно съответствие със споразумението, но Русия не е, не е устойчива», се казва в съобщението.

«Решението на САЩ да се оттегли от договора, който е изцяло подкрепен от съюзниците по НАТО, ще влезе в сила отсега нататък»,- съобщават от структурите на НАТО.

Както се казва със спортните среди «невероятен финт» на САЩ, и впечатляващо извъртане – от Договора излязоха именно те, но, въпреки това, Русия е «виновна».

News Front

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе