НАСА търси блокчейн и крипто експерти

в Блокчейн
Loading...

НАСА търси да наеме изследовател на данни с експертни познания за крипто и блокчейн.

Според обявата за работа на LinkedIn, публикувана на 20-ти септември, НАСА има свободни работни места в своята лаборатория за реактивни двигатели в Калифорния, чиято основна функция е изграждането и експлоатацията на планетарни роботизирани космически кораби и провеждането на мисии в земната орбита.

Сред големия брой необходими квалификации, НАСА изброи знания в една или повече свързани области, включително големи данни, машинно обучение, Интернет на нещата, анализ, статистика и изчисления в облак.

В отделен ред агенцията казва, че търси човек с опит в крипто и блокчейн технология, като заяви, че подобни квалификации ще се считат за плюс.

Изброените квалификации трябва да бъдат приложени от специалиста по данни при проектирането и прилагането на програма за анализ на сложни, мащабни масиви от данни, използвани за изследвания, моделиране, извличане на данни и прогнозен анализ в НАСА, пише агенцията.

Основната световна аерокосмическа агенция е запозната с блокчейн технологиите. През януари 2019 г. НАСА предложи блокчейн схема за управление на въздушното движение с цел да се осигури сигурна, частна и анонимна комуникация със службите за въздушно движение.

През април 2018 г. НАСА отпусна субсидия в подкрепа на разработването на автономен космически кораб, който може да внедри блокчейн технология за вземане на решения без човешка намеса.

Cryptodnes. bg

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе