Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

НАП затвори авквапаркът в Равадиново

в България
Loading...

От НАП потвърдиха, че са затворили аквапарк “Нептун” в с. Равадиново заради неиздаване на касови бележки. Данъчните направили проверките си като тайни агенти на водното изкушение. Така сезонът на атракциона приключи почти месец преди останалите аквапаркове в страната, които затварят около 10-и септември.

Аквапаркът се намира близо до замъка “Влюбен във вятъра” в Равадиново, само на 5 км от Созопол, и бе открит с шумна реклама през миналата година. Разположен е на площ от 50 000 кв.м. сред зелени площи и обширни пространства със заведения за хранене, барове, зони за релакс и допълнителни услуги.

Аквапаркът е също толкова помпозен, колкото и Замъкът “Влюбен във вятъра”, и това не е случайно – атракционът е собственост на фирма “Пик Груп” ЕООД – на сина на собственика на Замъка Георги Тумпалов – Костадин Тумпалов. Проектът бил реализиран с кредит от 10 млн.лева от Българо-американска кредитна банка и със собствени средства на Тумпалови, и претендира да е един от най-големите подобни атракциони на Балканите. Аквапаркът разполага с 4 басейна, множество пързалки тайфун със спираловидни туби, изкуствени реки пр.

Обектът бил наблюдаван от инспекторите от дълго време, защото се получили множество сигнали за неиздаване на касов бон, пише Дир.бг.

Последни от България

Отиди Горе