Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Най-старият производител на часовници в света се насочва към блокчейн

в Блокчейн
Loading...

Швейцарският производител на луксозни часовници Vacheron Constantin обяви, че ще започне да използва блокчейн технология за проследяване на продуктите си.

Основан през 1755 година, Vacheron Constantin е признат за най-стария производител на часовници в света. Компанията планира да издаде хартиен и дигитален сертификат за всеки един от своите продукти и ще използва блокчейн технология, за да интегрира допълнителна информация в сертификата, включително пълна история на часовника и производителя.

От Vacheron Constantin твърдят, че иновативната технология ще помогне за борбата с фалшификаторите и ще гарантира автентичността на часовниците, както и ще защити потенциалните клиенти от закупуване на фалшификати. Компанията заяви:

„Блокчейн дава възможност да се създаде дигитален сертификат за автентичност, който следва часовника през целия му живот, дори ако това включва смяната на няколко собственика. По този начин, на уникален обект се придава уникален номер, което ги прави неразделни и осигурява данни, свързани със собствеността, стойността, естеството и автентичността на часовника. “

По-рано през май, големият световен производител на текстилни материали Lenzing обяви, че ще въведе блокчейн за по-голяма прозрачност на веригата за доставки. От Lenzing очакват да стартират своята платформа за проследяване през 2020 година.

Докато блокчейн е широко разпространен, за да обнови веригите за доставки чрез потенциала на технологията за подобряване на ефективността и прозрачността, висш ръководител на базираната в САЩ логистична фирма FedEx изрази скептицизъм относно блокчейн в процесите на компанията. Дейл Кристи твърди, че в момента традиционните системи за данни за доставки са по-добри от тези, базирани на блокчейн. Cryptodnes. bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе