Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Най-старата банка в Корея с блокчейн платформа за кредитиране

в Блокчейн
Loading...

Най-старата банка на Корея, Shinhan Bank, стартира платформа за кредитиране, която е базирана на блокчейн, за да ускори процеса на отдаване на заеми.

Иновативната система на банката има за цел да повиши ефективността на разходите и времето в процеса на кредитиране, като по този начин дава възможност на обществеността да кандидатства за кредити онлайн и да получи заема без среща лице в лице.

Според доклада, новата система е първата по рода си инициатива, въведена в Южна Корея.

По-конкретно, тя прилага блокчейн технологията в процесите на проверка и потвърждение в мрежата на свързани институции и банки. Системата позволява на страните да се регистрират и да работят в мрежата, използвайки криптирана еднократна парола, позволяваща лесен и незабавен достъп до данните, необходими за одобряване и издаване на кредити.

Служител на Shinhan Bank съобщава, че неотдавнашното прилагане на технологията е част от опитите на институцията да предостави дистанционни услуги за клиентите. Той добави, че банката ще продължи да развива иновации за дистанционен достъп, както и продукти за разширяване на достъпността.

Като втора по големина търговска банка в Южна Корея, Shinhan Bank активно приема блокчейн през последната година. Преди време имаше слухове, че банката въвежда блокчейн във вътрешните процеси, за да намали риска от човешка грешка. По-рано също се говореше, че Shinhan Bank изпълнява сделки за лихвен суап въз основа на блокчейн.

Неотдавна група от четири банки успешно издадоха правно обвързващ договор за кредит, базиран на блокчейн. Според съобщенията системата е намалила необходимите стъпки за издаване на договора с над 50%. Cryptodnes. bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе