Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Най-новата прогноза за цената на Биткойн – $2 милиона за монета

в Крипто
Loading...

През 2017 г., Джон Макафи прогнозира, че Биткойн ще достигне $1 милион до края на 2020 г., въз основа на математически модел.

Макафи дори обеща да изяде собствения си полов орган, ако тази прогноза не се осъществи.

“Кандидат-президентът за 2020 година” и основател на децентрализираната борса McAfee DEX, промени прогнозата си; макар и много хора да смятаха, че това Биткойн да достигне до $1 милион до следващата година е нелепо, той реши, че $2 милиона е абсолютно постижима цена.

Макафи: Ако Биткойн не събере $2 милиона до 2020 г., тогава математиката „е фалшиво разочарование“

Бяха свирепи времена за пазара на криптовалути, когато Биткойн спадна под $10 000 през септември, последван от няколко случайни срива до нивото от $7 000, преди да се възстанови отново до $10 000. Биткойн достигна нов връх за годината от $13 800 през юни, преди да се срине под $9 000 в края на септември.

Етериум и другите алткойни също демонстрираха непредсказуеми движения. На фона на хаоса бяха направени различни прогнози от крипто експерти, които проучиха върховете и нивата на Биткойн пазара, както и потенциалното въздействие на Брекзит, търговската война между САЩ и китайците и други.

В неотдавнашно интервю за AIBCSummit, Джон Макафи сподели:

„Проверете си изчисленията. Ако Биткойн е под $2 милиона до края на 2020 г., тогава самата математика ще се окаже разочарование.”

Вероятно не трябва да се съобразявате с всичко, което Макафи казва, но той има интересна гледна точка за Биткойн пазара. Експертът по киберсигурност посочва недостига на BTC като катализатор за скока до $2 000 000. Той каза пред Forbes:

„Нека бъдем реалисти – има само 21 милиона Биткойни. 7 милиона от които са загубени завинаги и ако Сатоши е мъртъв, добавете още няколко милиона.”

Аргументът на Макафи е ясен: фиксираният дефицит на Биткойн ще изтласка цените на криптовалутите до астрономически върхове.

Възможно ли е това обаче?

Други модели показват, че възможността Биткойн да достигне $1 000 000 до 2020 г., да не говорим за $2 милиона – е доста малка.

Анализаторите от Bayern LB, една от най-добрите банки в Германия, изразиха мнение, че Биткойн ще бъде на цена от $90 000 след халвинга през май 2020 г., въз основа на ‘stock-to-flow‘ модела на PlanB.

Според изследователите на банката, биткойн ще бъде оценен на 1 000 000 долара най-рано през 2024 г., след като наградите за блока бъдат намалени наполовина.

Също така, топ анализаторът на ByteTree, Чарли Морис, научи, че вътрешната норма на възвръщаемост на Биткойн в момента е 115% годишно. Морис отбеляза, че ако тази тенденция продължи, цената на Биткойн ще бъде $50 000 до 2025 г., и след това $1 000 000 до 2026 г.

В крайна сметка можем да заключим, че въпреки оптимизма на Макафи, дори и най-щедрите оценки не предполагат, че Биткойн ще струва $2 000 000 – или поне няма да е следващата година.

Cryptodnes. bg

Ръководителят на блокчейн екипа за IBM със скандална прогноза за биткойн

Бъдещето на Биткойн – нова глобална валута? Един биткойн ще струва $10 милиона според Lucid

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе