Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Над 200 германски банки обявиха подкрепата си за дигитално евро

в Крипто
Loading...

Асоциация от над 200 частни немски банки поиска издаването на дигитално евро.

Според документ, публикуван на 30-ти октомври, Асоциацията на немските банки, лобистка група за повече от 200 частни банки, призовава за издаването на „програмируемо дигитално евро“.

Групата очерта въздействието от криптовалутата на Facebook, привличайки по-голямо регулаторно внимание, като сега създателите на политики проучват финансовата система в дигиталната епоха.

Преди всичко политиците признаха, че тази инициатива поставя въпроса как ще изглежда глобалната парична система в дигиталната ера и кой ще я оформи в бъдеще.

 

Асоциацията твърди, че валутите трябва да останат с държавна подкрепа, за да се избегне “хаос и нестабилност”.

 

Няма съмнение, че отговорността за паричната система лежи и ще продължава да лежи на суверенните национални държави. Следователно всяка валута, предоставена от банки или от други частни компании трябва да се вписва в определена от държавата система. Всичко друго в крайна сметка би довело до хаос и нестабилност.

 

Лобистката група обаче призова за издаването на цифрово евро и за създаването на общоевропейска платформа за плащания, която да приведе финансовите системи в дигиталната ера.

 

Според документа, немските частни банки признават „големия потенциал” на дигиталните пари и са готови да изиграят своята роля, за да помогнат на законодателите и регулаторите да създадат необходимите основи за „дигитална иновация“. Cryptodnes. BG

Германия призна биткойна за законно платежно средство

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе