Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Мъж ограби съквартиранта си заради $9 милиона в крипто

в Крипто
Loading...

Според докладите на местната медия News1, на 18 април в Израел е внесен обвинителен акт срещу Aфек Зард заради участието му в кражба на 74.990.74 Dash токена (над $ 9 милиона) от съквартиранта си.

Според наличните данни за CoinMarketCap сумата, която е открадната, е равна на повече от 0.85% от общото предлагане на Dash, което е в обращение.

News1 заявява, че докладваната жертва, Алексей Яроменко, е бил ранен крипто инвеститор, който от 2013 трупа крипто активи. Според обвинителния акт, подаден от адвокат Джора Хазан, Зард е притежавал ключ за апартамента на жертвата и е имал достъп до резиденцията в отсъствието на Яроменко.

Според съобщенията, токените са били в портфейла на Яроменко до 1 март, когато цената на Dash е на стойност $82,5 за единица. Прокурорите твърдят, че в началото на месеца обвиняемият е използвал компютъра на жертвата, за да открадне пълномощията на крипто портфейлите.

В този момент, според съобщенията, Зард краде съдържанието на портфейлите на Яркоменко или сам, или с помощта на други незнайни участници и ги изпратща на четири от собствените си портфейли.

Докладът също така изтъква, че Зард е обвинен в кражба с утежнени обстоятелства, пране на пари и проникване на компютър, за да извърши престъпление.

Както се съобщава по-рано, окръжният прокурор в Манхатън повдигна обвинения срещу група лица, за които се твърди, че са продавали наркотици и са изпирали милиони долари с биткойн.

Изглежда, че въпреки повишаването на популярността на криптовалутите беше “метеорично”, това означава и рязко нарастване на броя на незаконните дейности, които се извършват по целия свят.

Това, в съчетание с факта, че крипто е напълно децентрализирано, също води до това водещите власти да приемат по-строги правила. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе