Мумията мачка законите и обезлюдяват територията

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

От 1-ви юли влязоха в сила новите цени на тока за битовите потребители, които бяха повишени с около 3% с благословията, машинациите, манипулациите и престъпните хватки на любимата мумия на Иван Костов и инсталиран за председател на енергийния регулатор (КЕВР) Иван Иванов. Днес ще видите класически пример за това.

Още преди да бъде публикувано Решението на КЕВР за новите цени, на 1-ви юли аз и още един гражданин подадохме в деловодството на регулатора Становище, което ще можете да видите в неговата цялост и блясък по-долу. Но преди това ще ви покажа, какво отговаря мумията на нашето Становище, записано в оригиналното Решение за новите цени (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху съответната снимка):

 

Под пълния текст на отговора на нашето Становище добавих само определението за „кръстосано субсидиране“, което лично на мен не ми изглежда да е нарушено с оглед на брилянтното изложение и обосновка в нашата позиция, която можете да видите сега:

За да не ви отнемам от ценното време няма да се впускам в дълги обяснения, но само ще отбележа, че КЕВР ни кара всички ние да субсидираме цената от „американските“ ТЕЦ-ове, цената от ВЕИ-тата и комбинираното производство, Ахмед Доган и Христо Ковачки с техния „студен резерв“, който никога не могат да включат, отделни играчи на борсата, които получават по-евтин ток, заради БЕЗдействието на същата КЕВР (вижте краткото видео под статията) и т.н. Който трябва се субсидира, а ние не можем да получим по-евтин ток БЕЗ да се налага да се субсидира АЕЦ-а, както това очеизбождащо е показано в Становището.

Вчера стана ясно, че мумията Иванов получава годишна заплата от над 110 000 (сто и десет хиляди) лева и тя е повишена спрямо предната година с по-голям процент от инфлацията. Така че той ще си плаща по-скъпия ток и ще успее да спести за още апартаменти. А ти?

Георги Котев

 

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)