Мракобесната директива на министър енерГЕПИка се изпълнява

в България
Loading...

В петък министър енерГЕПИка Теменужка Петкова в телевизора на Кирил Домусчиев даде ясна, кратка и категорична директива – търговците на електроенергия на борсата да преминат масово то сегмента ДЕН НАПРЕД към сегмента ДВУСТРАННИ (ДЪЛГОСРОЧНИ) ДОГОВОРИ. За целта цените на ежедневните търгове изкуствено се надуват и принудата става неизбежна.
Такова чудо не е било, от както вече четвърта година у нас работи енергийна бора. ДЕВЕТИ ДЕН, от началото на юли, страната ни е неизменно №2 в Европа по най-скъп ток, а също така и конкретно за утрешния ден също е №2. В същото време износа на електроенергия вече падна под нивата от миналата година и са много под 50% от рекордната за износа 2015-та г. В началото на 2019-та г. износа надскачаше миналогодишните нива близо 200%.

В оградената в червено колона са показани цените за утре, които съвпадат с цените от картата, за утрешния 9-ти юли. В дясно от червената колона са средните цени за всяка страна от началото на юли до утрешния 9-ти ден, включително.

От долното видео можете да се запознаете или да си припомните, как министър енерГЕПИка напътстваше бизнеса, ръководен от собственика на телевизора, от където се чете директивата. Абсурдно, но факт! Да си го кажем откровено Теменужка Петкова и Кирил Домусчиев задружно изтребват българската икономика и всички нас. С (под)платеното съдействие на подчинените му журналистутки.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе