Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Може ли Mastercard да пуснат свой собствен крипто портфейл?

в Крипто
Loading...

Позовавайки се на скорошна обява за работа, изглежда, че водещият доставчик на дебитни и кредитни карти Mastercard търси да влезе в крипто пространството. MasterCard публикува обяви за работа свързана с криптовалути

Според наскоро актуализираните обяви за работа от платежния гигант, компанията търси да наеме хора за следните позиции: „Директор за ‘Управление на крипто продуктите – криптовалути и портфейли’, директор за ‘Разработката на продукти и иновациите’, архитект на блокчейн решения и вицепрезидент за ‘Управление нa продуктите – блокчейн и крипто’.”

Две от публикуваните позиции ще ръководят екип, фокусиран върху разработването на решения за портфейли, базирани на блокчейн.

Въпреки че както описанията на ролите в компанията, така и изискванията не разкриват пълни подробности за обхвата на планираните продукти, беше посочено, че който е нает да запълни позицията, ще трябва да идентифицира решения и концепции, „които имат стратегическо съответствие и стойност за клиентите, и партньорите на Mastercard.”

Вече не е новина, че Mastercard е един от ключовите партньори на Libra Association – консорциум, създаден да управлява планирания проект на Facebook за стабилна монета, който бе именуван Libra.

Следователно лесно може да се направи изводът, че Mastercard планират да предлагат и крипто портфейл за партньорски проекти като Libra, както и други нови или съществуващи организации, които все още не са посочени.

Освен това, обявите сочат, че всеки, нает за позицията на вицепрезидент в ‘Управление на продукта – блокчейн и крипто’, трябва по-специално да има „опит с настоящите платежни системи“, както и „да е запознат със съответните индустриални стандарти и регулаторни изисквания“.

MasterCard се движи стабилно в блокчейн пространството

Беше посочено също така, че всички успешни кандидати ще трябва да „наблюдават внимателно развиващите се тенденции в екосистемата на криптовалутите и да създават решения за нови технологични разработки, както и за възникващи рискове“.

Интересът на Mastercard към блокчейн пространството се засилва. В края на миналия месец фирмата за незабавни крипто заеми, Nexo, обяви, че ще пусне кредитна карта на Mastercard.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе