Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Може ли Дубай да се превърне в първия блокчейн град до 2020?

в Блокчейн
Loading...

Когато мислим за Дубай, си представяме арабски милиардери, 6-звездни хотели и страхотни небостъргачи. Знаете ли обаче, че са налице планове за превръщането на Дубай в първия захранван от блокчейн град до 2020 година?

Генералният директор на Smart Dubai, д-р Аиша Бинт Бути Бин Бишър, смята, че градът е в позиция да се утвърди като блокчейн и крипто епицентър, който би могъл да стане напълно интегриран, интелигентен блокчейн град през следващите няколко години.

Блокчейн интелигентен град в ОАЕ

Smart Dubai са организаторите на Global Blockchain Challenge, което е свързано с блокчейн състезание, насочено към намиране на най-иновативните стартъпи от целия свят и за привличането им да работят в Дубай.

Д-р Аиша Бишър имаше няколко много положителни неща, които да каже във връзка с потенциала на Дубай за свързаните с крипто фирми:

Дубай се утвърди за рекордно кратко време като глобална дестинация за новатори и предприемачи в блокчейн индустрията. Водени от визията на нашето ръководство, емирството се превръща в синоним на смело възприемане на авангардните технологии и използването им за създаване на напреднали, свързани и безпроблемни градски преживявания за своите жители и посетители.

Привличането на някои от най-новите и най-иновативни стартиращи компании в Дубай е част от по-големия план, наречен Dubai Blockchain Strategy 2020.

Планът първоначално бе обявен от Smart Dubai и Dubai Future Foundation по-рано тази година и е категоричен, че Дубай ще стане първият по рода си, задвижван от блокчейн град до 2020 година.

Global Dubai Blockchain предизвикателство

Следващият кръг на Global Blockchain Challenge ще се проведе на срещата Future Blockchain на 2-3 април 2019 година в Световния търговски център в Дубай. Конкурсът е съвместно сътрудничество между Smart Dubai и Dubai Future Accelerators (DFA), което е инициатива на Dubai Future Foundation (DFF).

Успешните стартъпи, свързани с блокчейн, които преминават предварителните етапи на състезанието, ще бъдат поканени да обучават в Дубай с DFA и ще получат въведение в културата на ОАЕ. Тримата победители в конкурса ще получат възможност да продадат и внедрят своите продукти и услуги в Дубай. Победителят в състезанието ще получи $ 20,000 в брой, а второто и третото място ще получат съответно $ 15,000 и $ 10,000.

Future Dubai Blockchain Summit 2018 привлече над 8000 участници, 130 крипто стартъпа и над 140 говорители, а тазгодишното събитие обещава даже и повече.

Макар да изглежда малко вероятно, че Дубай ще стане първият град, който да е задвижван от блокчейн до 2020 година, тяхната амбиция и икономическа сила определено ще им дадат предимство в преследването на технологичните иновации. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе