Минчо Христов за показаното в Разследване с Васил Иванов: За тези хора обвинение, съд и Централния софийски затвор (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
Аз лично очаквам главният прокурор Сотир Цацаров да се задейства, да повдигне обвинения за фактите, които Васко изнесе за това престъпление, после съд и Централния софийски затвор. Това каза в „Патарински LIVE“ политологът и бивш депутат доц. Минчо Христов по повод разследването на Васил Иванов за далаверите в ЧЕЗ с обществени поръчки. Излъченото на 4 март по Канал 3 разследване предизвика силни реакции в обществото, в социалните мрежи.
„Тези хора с това престъпление срещу всички нас, срещу тези пенсионери с по 200 лв. на месец, спрямо тях е геноцид. На този човек (члена на УС на ЧЕЗ в България Томаш Пецка – бел. ред.) и на колегите му в това престъпление да бъде повдигнато обвинение, съд и в Централния софийски затвор – така трябва да се действа. Със сигурност този човек от ЧЕЗ (Пецка) ще го покажат и ще го разследват в Чехия.
Това е решението и ако бъде повдигнато обвинение, бъдете сигурни, че други мушмороци като тези няма да им стиска да правят такива престъпления. Трябва да бъдат вкарани в затвора тези престъпници, не е трудно, няма нищо трудно“, категоричен бе доц. Минчо Христов, който в НС бе зам.-председател на Комисията за борба с корупцията. Канал 3
Целият разговор с доц. Минчо Христов в „Патарински LIVE“ – във видеото:

ПО ТЕМАТА