Министър: Така ви изработихме с Ахмед Доган (ДОКУМЕНТ+ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Днес беше разплетен възелът, който пречеше да се разбере механизма по който държавата организира и провежда предаването на наши десетки милиони лева ежегодно на Ахмед Доган, през придобивката му ТЕЦ „Варна“. Това стана възможно след получен отговор от министъра на енергетиката на зададен и въпрос, по Закона за достъп до обществена информация. Ето как изглеждат въпросите и отговора им (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху съответната снимка):

Излиза, че практически няма причина, поради която държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ да бъде извадена от схемата за получаване на наши пари под формата на „студен резерв“ и те да бъдат подарявани на Ахмед Доган. За да свържете всички елементи от схемата трябва да видите краткото видео по-долу, от края на юни 2019-та, в което министърката разказва това, което ни провокира да я питаме и тя да ни отговори.

А може би причината е ние да финансираме Доган, а той да финансира ДПС, както вчера се изцепи кмета на Кърджали? С любезното съдействие на ГЕРБ и всички останали „политици“ в България.

На практика министър Теменужка Петкова признава съучастие в гигантско престъпление за ограбването на всички нас, в особено големи размери.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)