Министър: Не съм чула за държава Германия (ВИДЕО)

в България
Loading...

На 5-ти юли една доказано некадърна счетоводителка, без да има през живота си и една минута в реалния бизнес, но инсталирана за министър на енерГЕПИката нагло взе да поучава индустриалците в страната ни, от къде и как да си закупуват електроенергия за нуждите си. В телевизора на бизнесмена Киро Гела тя заяви, че 25% дял на продаваната електроенергия през борсата от платформата ДЕН НАПРЕД е прекалено много и бизнеса трябва да се пренасочи към платформата ДВУСТРАННИ (ДЪЛГОСРОЧНИ) ДОГОВОРИ. В тази връзка реших да сравня и ви покажа, как стоят нещата в икономика №1 на Европа – ФР Германия. Да видим, какво количество ежедневно произведена електроенергия там минава през платформата ДЕН НАПРЕД на тяхната си борса и ги сравним с българските 25%?

Ще направим въпросното сравнение за следващата седмица, веднага след изцепката на (из)родната счетоводителка на енерГЕПИйната мафия, а именно седмица №28 от началото на 2019-та г., от 8-ми до 14-ти юли, включително.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

На задната, по-голямата, разноцветната графика виждаме ежедневните количества произведена електроенергия в Германия, по видове производители и по дати. Сумарното количество произведена електроенергия в Германия за седмица №28 се равнява на 8,78 Тера-Ват-часа (ТВт.ч). На предната, по-малката, сивата графика са показани количествата продадена електроенергия в Германия, през тяхната си борса на сегмента ДЕН НАПРЕД, по дни, за същата седмица №28. В горния десен ъгъл на малката графика се вижда сумарното количество продадено за тази седмица, което се равнява на 3 970 Гига-Ват-часа, което се равнява на 3,97 ТВт.ч.

Делът на електроенергията продадена през платформата ДЕН НАПРЕД се равнява на повече от 45% !!! У нас е около 25%, а в Германия над 45%. А (из)родната министър енерГЕПИка твърди, че това било лошо и праща бизнеса на сегмент, където заколението ще бъде още по-жестоко.

Трите кратки видео клипа по-долу показват престъпните похвати на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия за доограбването и доизтребването на българския народ. Първият показва манипулациите над бизнеса, за да се откаже от ежедневната търговия, а останалите два имат пряко отношение към същото престъпление.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе