Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Министри: Малко им е на дебилите!

в България
Loading...

Продължаваме да следим актуалната гигантска гавра, придружена с още по-гигантски грабеж, от всички нас, подготвяна и прокарвана от трима министри на настоящето правителство. Вчера в “Министри: Да приключваме с тези дебили час по-скоро!” ви показах размера на кражбата, която всеки един от нас ще плаща идните ПЕТ години по тази схема. Днес ще ви открехна вратата на кухнята, за да усетите аромата и технологията на готвенето.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

В горната част на снимката се вижда сега действащата Наредба, регулираща преференциалното изкупуване на електроенергия от производители, от възобновяеми източници (ВЕИ). В долната част виждате проекта за изменение. И в двата случая става въпрос за параграф №1. С червено съм подчертал, какво ще отпадне от сегашния текст, а със синьо – какво се добавя. Усещате ли разликата?

ПРЕВЕЖДАМ! До сега е имало ЗАДЪЛЖЕНИЕ за изкупуване на електроенергия от ВЕИ производители и размерът на компенсацията/преференцията над пазарната цена се е определяла публично от КЕВР. Промяната предвижда ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да отпадне, а на негово място да се появи ПОДКРЕПА, а размерът и ще се определя на тъмно и неизвестно от кого.

И до сега КЕВР повишаваше цената на преференцията, всяка следваща година, в разрез с всички световни и вселенски тенденции за поевтиняване. Това пък ви го показах в “Как се формира цената на електроенергията? Урок №5“. От скоро, обаче, цената ще скача още по-драстично, а оправданието вече няма да е КЕВР, а новата Наредба. Демек НИКОЙ!

Вчера в “Министри: Да приключваме с тези дебили час по-скоро!” ви показах и разказах, по колко ще си плащаме всички ние за това престъпление. Ако някой е забравил нека си го припомни.

Ще напомня още веднъж! Всеки, който е прочел и не е споделил тази и предната статии по темата е пряк съучастник на организираната престъпност срещу самия себе си, близките и роднините си, и всички българи.

Аз знам, че българите не обичат да им се говори така, но в даденият случай не ми пука. Много по-важно ми е да спрем тримата министри и организираната престъпност да престанат да ни правят на дебили.

А ти дебил ли си?

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от България

Отиди Горе