Министерството на отбраната на САЩ експериментира с блокчейн

в Блокчейн
Loading...

Американското министерство на отбраната (DoD) публикува нов документ, в който се посочва, че Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) експериментира с блокчейн технологията, която е в основата на Биткойн.

Според документа, озаглавен „Стратегията за модернизация на дигиталните технологии на Министерството на отбраната“, DARPA проучва как блокчейн може да помогне за предаването на сигурни съобщения.

DARPA започва да експериментира с блокчейн, за да създаде по-ефективна, стабилна и сигурна платформа, използвайки блокчейн протокол, който ще позволи на персонала от всяка точка да предава сигурни съобщения или да обработва транзакции, които могат да бъдат проследени чрез многобройни канали на децентрализирана книга (леджър).

Заявлението ще бъде използвано по различни начини, включително улесняване на комуникацията между отделите и централата, и предаване на информация между разузнавачите и Пентагона. DARPA също се опитва да разработи непробиваем код, защото технологията предлага информация за хакери, които се опитват да проникнат в защитени бази данни. “

Публикацията подчертава силата на блокчейн и това, което прави нейните случаи на употреба толкова сигурни.

Блокчейн системите са нова информационна технология, която инвертира парадигмата за киберсигурността. Първо, блокчейн мрежите премахват нуждата от доверие. Второ, те са прозрачни и сигурни: те не разчитат на податливи на провал тайни, а по-скоро на криптографска структура на данните, което прави манипулирането едновременно изключително трудно и очевидно.

И накрая, блокчейн мрежите са толерантни към грешките: те уеднаквяват усилията на истинските нодове, за да отхвърлят фалшивите. В резултат на това, блокчейн не само намалява вероятността за пробив на системата, но и налага значително по-високи разходи, които да попречат на хакери да го постигнат.

DARPA отговаря за разработването на нови технологии за използване от американските военни.

Документът от 72 страници служи като пътна карта на Министерството на отбраната за подкрепа на облачното пространство, изкуствения интелект и киберсигурността.

Cryptodnes. bg

DARPA инвестира $ 60 милиона за връзка човешки мозък — компютър

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе