Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

МВФ и Световната банка пускат криптовалута

в Крипто
Loading...

Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка стартираха съвместно частeн блокчейн и така наречената квази-криптовалута, съобщава Financial Times (FT) на 12 април.

Според вестника, активът, наречен “Learning Coin”, ще бъде достъпен само в рамките на МВФ и Световната банка. Монетата няма парична стойност и следователно не е истинска криптовалута, подчертават от FT.

Както FT научи, “Learning Coin” беше пуснат с цел по-добро разбиране на технологиите, които са в основата на крипто активитe. Неговото приложение ще служи като център, където се съхраняват блогове, изследвания, видеоклипове и презентации.

По време на теста, служителите на Световната банка и МВФ ще печелят монети за постигане на определени образователни цели. Институциите ще им позволят да осребрят придобитите активи за някои награди, което ще им позволи да научат как монетите могат да бъдат използвани в реалния живот.

Според МВФ, банките и регулаторите по света трябва да влезнат в крак с крипто технологиите, които се развиват доста бързо. FT цитира МВФ като казва:

Разработването на крипто активи и разпределени технологии се развива бързо, както и количеството информация (както неутрална, така и обвързана), която я заобикаля. Това принуждава централните банки, регулаторните органи и финансовите институции да признаят нарастващата пропаст в знанията между законодателите, политиците, икономистите и технологиите.

Освен това, след теста на Световната банка и МВФ, според съобщенията, биха могли да използват блокчейн за стартиране на интелигентни договори, борба с прането на пари и повишаване на общото ниво на прозрачност.

По-рано през април, управляващият директор на МВФ, Кристин Лагард, заяви, че блокчейн новаторите разклащат традиционния финансов свят и имат явно влияние върху действащите играчи. Тя отбеляза също, че потенциалът на технологиите и активите, базирани на блокчейн, е възприет от регулаторите и централните банки, които признават неговия положителен ефект.

Междувременно, представител на Световната банка изрази по-скептична гледна точка. Според Анхал Ананд, специалист по поземлена администрация в банковия отдел „Глобална земя и геопространствени единици“, има прекалено много вълнение покрай блокчейн, което предизвиква нереалистични очаквания. Cryptodnes. bg

На срещата на Г-20 ще се обсъждат крипто регулациите

 

Живеем според правилата на МВФ

 

България е управлявана от Световния лихвар, правителствата имат роля на параван

 

В Международния валутен фонд измислиха нов способ за ограбване на населението на цялата планета

 

ВИДЕО: НАТО, ЕС и МВФ , всичко да се ИЗМЕТЕ!…

 

Истината за Световната банка и ограбването на света

 


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Последни от Крипто

Отиди Горе