Масово пушене на марихуана пред парламента

в България

На 20.04., събота, точно в 4.20 часа (следобед) група млади българи ще се съберат пред парламента на своеобразен протест. Те ще запалят по цигара марихуана, въпреки опасността да бъдат арестувани.

Ще го направят точно в този ден и час, защото той е натоварен с определена символика сред хората, които пушат трева. Затова и от години хиляди по целия свят се събират и го правят, а когато в САЩ имаше битка за легализация на канабиса, по това време се правеха масови прояви. И утрешното събитие пред Народното събрание, което се организира в социалните мрежи – „Голямото напушване“, има такава цел – да не бъдат задържани и да влизат в ареста в 21 век студенти и работещи хора, които са избрали да изпушат по един джойнт за удоволствие, вместо да пият алкохол, казват неофициално инициатори и призовават за промяна в закона, както в много други държави. Те са категорични, че нямат за цел да провокират полицията, а да заявят своята гражданска позиция.

Кодът 4/20, както е международно известен, е измислен от група ученици от Сан Рафаел, Калифорния, още през далечната 1971 година. Тогава петимата тийнейджъри се срещали всеки ден, точно в 4,20 часа – веднага след края на часовете, пред статуята на Луи Пастьор в двора на гимназията им. Това се превърнало в традиция на групата, наричаща се Валдос.

От тогава в 4,20 часа (понякога призори, друг път следобед) се смята за идеалното време за пушене, а цифрите се използват като синоним на марихуана. Заради огромна популярност на израза 20 април естествено е приет за празник на канабиса.

«На четвъртия месец двайстия ден, точно в четири и двайсе ще извикаме „Свобода за конопа!“
Ще се съберем горди, смели, весели и точно в 4:20 ще направим най-голямата пушилка на едно място, която България е виждала! Тревата не трябва да е престъпление в България! Безсмислено е МВР да тормози млади, работещи, мирни граждани вместо истинските престъпници! На този ден ще им покажем наистина колко сме много! Искането ни е едно и е много просто: Декриминализация на притежаването и отглеждането на малки количества трева за лични цели! СВОБОДА ЗА КОНОПА! И ще го постигнем с протест! Всички! Заедно! Обединени!
Фейсбук се опитва всячески да скрие тоя event, но заедно ще успеем!
Канете хора! Доведете приятел, на който му е писнало!
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
СВОБОДА ЗА КОНОПА!»

//www.facebook.com/events/323529961573628/

Можем да правим бензин от Коноп! Хенри Форд създава кола изцяло направена от Коноп, която върви на биодизел от коноп! (ВИДЕО)

 

 

⚠️САЩ признаха О Ф И Ц И А Л Н О, че канабисът убива раковите клетки⚠️

 

Според правителството на САЩ, канабисът убива ракови клетки. Доказателство за това може да бъде видяно в техния официален сайт за ракови заболявания: → cancer.gov ←

 

Последни от България

Отиди Горе