Маските паднаха още след първия малък успех на психо-десните: Влизат в кабинета… Сорим много за „цинизма“, ама „майките“ отново се доказаха като отборче на Бойко Борисов

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Това че психо-десните са една глуповата шайка, която гледа да „осребри“ всичко, веднага и възможно най-бързо, получи ново доказателство.
Назначаването на Деница Сачева за министър е откровено и директно влизане на „градската десница“ в правителството. Сачева в цялата си кариера е била свързана със СДС и ДСБ, а впоследствие – и с новите преименувания на същите партии и коалиции.
Оставката на Бисер Петков беше изненадваща. Но като се вижда наследницата, всичко става ясно – трябва да се освободи „кресло“ за новите партньори.
Психо-десните постигнаха 2 политически успеха тази година. Единият е прокарването на Радан Кънев за евродепутат. Но това не е кой знае какъв властови пост. Виж, друго е вторият успех – сериозна група в Столичния общински съвет. Където ГЕРБ нямат мнозинство, а дори с Патриотите, са „на косъм“ и общината става неуправляема.
Но ето ги – Демократична България са тук. Те ловко „врътнаха“ БСП да подкрепи техните кандидати за районни кметове, без от своя страна да подкрепят нейните. Прекараха я, доказаха се като непочтени хора.
Но се вижда, че търговията е на много по-високо ниво. Подкрепа в СОС, срещу министър. Съвсем нормална сделка. СОС е вторият най-важен парламент след Народното събрание. Случващото се в него отеква в медиите. А ако столичният кмет е нестабилен, се клати цялата държава. Фактически, групата на психо-десните в София, е по-важна за Бойко от например 7-те депутата на АТАКА в парламента. А АТАКА има министър…
Със Сачева в най-висшата изпълнителна власт, психо-десните вероятно се самоубиха за следващите парламентарни избори. От тук до тях, те ще консумират от негативите на властта, които никак няма да са малки.

Сорим много за „цинизма“, ама „майките“ отново се доказаха като отборче на Бойко Борисов.
Уж щяха да протестират срещу оставката на социалния министър, ама като Баце каза, че е решено вече, и оттеглиха протеста.
Ако се вгледате, ще забележите, че „майките“, каквото и да постигнат, е от интерес на Бойко…
Най-големият им успех е разкарването на Валери Симеонов, който се беше вживял в позицията на премиер в сянка. Та дори вицепремиерството му беше „без портфейл“. Т.е. без ресор, т.е. с всякакви ресори. Втори премиер.
И понеже Бойко иска да си запази властта, не може да го уволни. Но го уволниха „майките“.
Сега отново вдигат „джабала“, ама гледат да не засегнат сериозно премиера. Където е решил нещо, по-полека…
Най-вероятно, новият им протест срещу „парламента“ обслужва интересите на Бойко да свика предсрочни избори – за да поднови за нов мандат с психо-десните и патриотите, и преди Слави Трифонов да е набрал скорост…
Това са фактите, който нека се сърди не на мен, а на фактите…

Добри Божилов, писател,-автор на “Задругата