Манолова внесе иск за 15 хил. лева срещу Борисов

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Мая Манолова е внесла до Районния съд в София искова молба срещу премиера Бойко Борисов, съобщи БНР, като се позова на щаба на гражданския кандидат за кмет на София.

Тя е за неимуществени вреди от „неистински и опозоряващи твърдения“ отправени в телевизионно интервю на Борисов.

Искът е на стойност 15 хиляди лева.

„Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на Бойко Борисов ме възмутиха и разстроиха“, написа във Фейсбук Манолова. И постна публикация на „Офнюз“.

Според нея Манолова основава иска си на интервюто на премиера в сутрешния блок на БТВ миналия петък. Тя посочва, че в медийната си изява „Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили“.

В иска си тя посочва още, че в столичния квартал „Воляук“ няма ромска общност и лидери, за каквито премиерът говори. Бившият омбудсман посочва и, че не поддържа връзка с „Братя Галеви“, които са „в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов“.

В случай че спечели делото срещу премиера Борисов и ѝ бъде присъдено обезщетението, Манолова възнамерява да дари парите за построяването на детска площадка във Волуяк, заявиха от екипа ѝ.

ПО ТЕМАТА

Борисов: Човек на Манолова ми поиска 3 милиона за победа на изборите (ВИДЕО)