Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Малта ще регистрират всички договори за наем на имот на блокчейн

в Блокчейн
Loading...

В Малта новите правила ще изискват всички договори за наем на имоти да бъдат регистрирани на блокчейн oт съображения за сигурност.

Министър-председателят на Малта, Джоузеф Мускат, каза, че кабинетът одобри нови правила, които ще бъдат обявени през следващите дни. Тези правила изискват договорите за наем да бъдат регистрирани на блокчейн, за да ги предпазят от подправяне и да осигурят оторизиран достъп. Мускат каза:

Сега ще показваме на хората добавената стойност на тази технология, като я прилагаме към нещо, което ще използват в ежедневието си. Такъв договор не може да бъде подправян и само оторизираните лица ще имат достъп до него. Това показва как дигиталната трансформация ще засегне живота им.

Малта се утвърди като страна с благоприятни условия за блокчейн и дигиталните валути, и стана известен като “блокчейн остров”. През февруари Малтийският орган за финансови услуги публикува консултация за киберсигурността, като предполага, че системата за киберсигурност на агенцията трябва да отговаря на международните стандарти , включително насоките на Европейския банков орган.

Интегрирането на блокчейн в процесите, свързани с недвижимите имоти, набира скорост през последните месеци. По-рано през юни, Dubai Land Department и телекомуникационната компания Etisalat подписаха меморандум за разбирателство по отношение на недвижимите имоти. И двете страни се стремят да въведат интелигентни правителствени стандарти и да въведат безхартиено управление и дигитални договори за сделки с недвижими имоти.

Миналия месец, Enterprise Ethereum Alliance (EEA) описа в детайли няколко случая на използване на блокчейн, свързани с индустрията на недвижимите имоти. EEA вярват, че блокчейн има потенциал да съкрати процеса на записване и прехвърляне на имоти, като същевременно повиши прозрачността и направи регистрите на земята ненужни, наред с други от настоящите проблеми.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе