Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Лонг биткойн, шорт Deutsche Bank!

в Крипто
Loading...

През 2019 година, да купуваш биткойн и да шортваш акциите на инвестиционната банка Deutsche Bank, може да се окаже най-добрата сделка, която може да направите.

Дълга позиция на биткойн, шорт на банките

“Дълга позиция на биткойн, шорт на банките” се превърна в изключително популярна фраза, която често се използва от Антъни Помплиано от Morgan Creek Capital.

Търсенето на потвърдени данни и правенето на реална сметка, обаче, ни казва, че това може да бъде много повече от концепция – може да бъде доста печеливша сделка – поне засега през 2019 година.

Акциите на мултинационалната инвестиционна банка, която е базирана във Франкфурт, са в постоянен спад през последните пет години. От началото на годината, цената им спадна с около 17,5% до рекордно ниско ниво.

Биткойн, от друга страна, до този момент преживява много позитивна година. Въпреки последната корекция, която доведе цената на актива до под $ 8,000, криптовалутата все още е с увеличение от около 112%.

С други думи, ако бяхте решили да поставите дълга позиция на BTC / USD, като същевременно шортнете акциите на Deutsche Bank в началото на 2019, в момента щяхте да имате приблизително 120% печалби.

Тази цифра достига до 139%, ако още през септември 2018 бяхте решили да предприемете този ход, както отбелязва популярният търговец и крипто коментатор Алекс Крюгер.

BTC се представя по-добре от S&P 500

Друга интересна сделка, както беше посочено от Twitter потребителя PlanB, е комбинацията от 5% биткойн и 95% пари в брой. Според него, тази позиция се представя по-добре от индекса S&P 500, всяка година през последните девет години.

Както се оказва, тази позиция е не само по-изгодна, но и доста по-малко рискована. Максималната годишна загуба на позицията с биткойн и парите в брой е 5%, докато S&P регистрира загуба от 6% през 2018 година.

Дори ако погледнем представянето на биткойн само в годините на неговото съществуване, можем да видим, че е неразумно да се сравнява с S&P 500.

Биткойн нарасна със 720,000,000% от първоначалната си цена. В този момент дори няма значение какво е представянето на S&P 500, когато сравняваме двете.

Cryptodnes. bg

Aнтъни Помплиано с идея за това как да се спаси Deutsche Bank

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе