Лидерите на Русия, Индия и Китай се обявиха против незаконните санкции

в ПО СВЕТА

Лидерите на Русия, Индия и Китай призоваха днес за съвместни действия срещу протекционизма, едностранните ходове и незаконните санкции. Това заяви днес руският президент Владимир Путин след среща с китайския си колега Си Цзинпин и премиера на Индия Нарендра Моди в кулоарите на форума на Г-20 в Осака, Япония, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БTA

По думите на Путин, трите държави са единодушни, че трябва да се спазва международното право, да се уважава националния суверенитет и да няма намеса във вътрешните работи на други държави. Той добави, че външните министри и шефове по сигурността от трите страни са имали среща, за да координират действията си срещу тероризма, наркотрафика и други предизвикателства.

Путин отбеляза, че Русия, Китай и Индия твърдо се противопоставят на протекционизма, едностранните действия и незаконните санкции в международните отношения.

Тази среща бе предшествана от среща на върха на групата БРИКС, която освен трите страни включва още Бразилия и Южна Африка, предаде АП.

ТАСС цитира изявление на Си Цзинпин след разговорите с Путин и Моди, според когото трите страни имат „голямо влияние на международната сцена“. По думите му, те са в състояние да засилят сплотеността, откритостта и сътрудничеството в света.

Ванга: България и Русия заедно ще спасят света

ВАНГА: „България е ДУШАТА, а Русия ТЯЛОТО ! ТЕ ЗАЕДНО ще СПАСЯТ СВЕТА”