Летище „Желю Желев“ – Категорично не! Летището да се казва „Васил Левски“

в България
Loading...

Соломон Паси – виден „българин“, лобирал за влизане на България в НАТО и ЕС, предложи тези дни от името на бивши седесари летището в София да се наименува на Президента Желю Желев.

И понеже времето размива спомените дори на очевидците на онези бурни години, да си припомним какво точно е направил Желев?

Желев беше един от „отгледаните дисиденти“, подготвени да бъдат подходящата опозиция при падане на БКП от власт. Простоват, селски човек, който до края на мандата си като Президент не успя да шлифова лустро, което да пасва на длъжността му.

Желю Желев беше компромис – между новите демократи и БКП – Лилов и Луканов. Да е удобен и на едните и на другите. А имаше много по-достойни, но неудобни кандидатури. Той оглави СДС, като втълпяваше колко е важно революцията да е нежна, представяше демократичните сили на прочутата „Кръгла маса“, от договорките на която започна разпада на държавата!

Не знам доколко и да го упрекна, тъй като явно си личеше, че не е политик. Но пътят към ада е покрит с добри намерения. Започна разформироване на армия, МВР, работещите учреждения, създадоха се временни управи, в които се назначиха „наши“ хора от СДС, които не само нищо не разбираха, но и започнаха ограбването на държавата. По времето на Желев бяха и ликвидационните съвети, които наистина ликвидираха селското стопанство, катастрофалната реституция и приватизация, сложили край на икономиката на България!

Радетел за влизане на България в НАТО под благия поглед на еврейските приятели на Соломон Паси и другите седесари, продали се на Сорос и американските си господари!

Прочутите „Боянски ливади“ бяха не друго, а резултат от вътрешните партийни борби в СДС, което се ояде с власт. Защото знаете ли, днешните ГЕРБ силно ми напомнят за ранното СДС – като изгладнели хиени, нахвърлили се върху остатъците от държавата.

А иначе човекът беше скромен, кротък… подходящ за комунистите, които редяха фигурите. Защото с някой силен лидер, никога нямаше нещата толкова да се изпуснат от контрол.

Като голям принос посочват лобирането му за признаване на независимостта на Македония, с което България завинаги се отказа от претенциите си за българите там! Одобрява нападението на САЩ в Персийския залив, нападението над Сърбия….все угодни на САЩ позиции….

По времето на Желев не само се случи, но беше насърчен от него и разкола в Църквата.
Желев се ПОКЛОНИ и прие Ричард Ран и Ът /автори на плана Ран-Ът за България/.

НЕЩО НЕЯСНО ЗА НЯКОГО???

А сега хора, които започнаха митингите с по един окъсан шлифер, а сега притежават половин България, предлагат на негово име да се казва летището. Та да могат българите, прощаващи се с близките си завинаги на Терминал 1 и 2, да знаят кой започна катастрофата!

Летището предлагам да се казва „Васил Левски“ – за да може поне като го дадем на концесия на турците, всеки ден да им напомня, че българите не са само рая!

Елена Гунчева, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

Соломон Исак Паси – Баща му Исак Паси е един от идеолозите на БКП и съветник на Тодор Живков. 


…всяка публикация трябваше да мине през цензура. Днес на много места цензурата продължава да съществува – комисии решават кое да се публикува и кое не! В София комисията на Университетското издателство например е под председателството на проф. Исак Паси.


”…В стая съседна на сбирката на голям екран Джордж Сорос, Илко Ешкенази, Соломон Паси, Спас Русев, генерал-полковник Воронин и Морис Грюнщайн наблюдаваха съвещанието.


Соломон Исаков Паси – бивш външен министър, основател и президент наАтлантическия клуб в България (АКБ), внук на масон от най-висшата 33-та степен, също масон, член на (СДС, НДСВ); член на ложата „Бнай Брит“ (наричано още с „юдейското гестапо“); радетел на идеята „България в НАТО“ и „България – бананова република“; човек от висшия ешелон на „петата колона“ в България.


Агент на Мосад. Паси е потомствен масон.


Соломон Паси обеща да доведе два и половина милиона евреи, които да заселят обезлюдяващата се България


Миглена Кунева (НДСВ) – бивш министър на евроинтеграцията, и к’во ли още не..,братовчедка на Соломон Паси,

снаха на Иван Пръмов (Примо).


”В зрелищно шествие от хотел ”Кемпински” до американското посолство преминаха тази седмица Гвардейският духов оркестър на Българската армия и Стародавната и почитаема масачузетска артилерийска рота за церемонията по откриването на паметника на американските летци, загинали в небето на България през Втората световна война. Монументът, който се издига пред посолската сграда на САЩ в София, беше открит от посланик Джеймс Уорлик. Сред гостите бяха министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заместник-кметът на София Минчо Герджиков, бившият български еврокомисар Миглена Кунева, бившият външен министър Соломон Паси, депутати.”


 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

https://bultimes.com/%D0%92%D0%98%D0%94%D0%95%D0%9E-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82/

След 27 години, Ричард Ран откри, че програмата му е разсипала България…

https://bultimes.com/%D0%96%D0%B0%D0%BD-%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%91%D1%8A%D0%BB/

 
 

Васил Иванов Кунчев – Левски (1837 – ∞)

 

Loading...

Последни от България

Електрошок

Loading... В началото на седмицата енерГЕПИйната мафия задейства план “Коледни подаръци” и
Отиди Горе