Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Лада Веста SW Крос за 16 500 евро (ВИДЕО)

в Технологии
Loading...

Представете си картинка – дали мотоциклетист, огледал се в предложена за тест-драйв автомобил може да е типичният клиент на Лада: блестящият му на слънцето от хром Harley-Davidson е купен с радост и струва към 30 000 евро. Едва ли обаче, той би похарчил толкова пари за кола. В края на краищата, един автомобил е ежедневен продукт, който ви отвежда от А до Б, когато вали дъжд или сняг и си носите покупките от супермаркета, които не влизат в кожените чанти на Харли.

“Колко струва?” – пита байкерът и посочва Лада Веста SW Крос. Ами 16 500 евро, е отговорът. Може да не е най-евтината цена, но има практична комбинация предложения в модерен SUV поглед. Lada се връща в Европа, и то със солидна кола, от която хората се интересуват, благодарение на групата Renault. Французите са мажоритарен собственик на АвтоВАЗ, най-големият руски автомобилен производител, и вече са интегрирали Lada в своето портфолио.Може да се спори дали има смисъл да се пуска на пазара втора бюджетна марка до Дачия, но тук има вече пробвано ноу-хау за предлагане на полезна кола на разумна цена, Vesta SW Cross е вече далеч от спартанските “кутии” на колела на Лада от съветските времена, техническата намеса от Renault е забележима във всеки ъгъл на автомобила. Дизайнът на купето е на светлинни години напред в сравнение с този на старите квадратни лади. Дори в интериора и най-предубеденото око не намира за какво да се оплаква, двамата отзад се настаняват перфектно, но може да се возят и трима. Добре използваемият багажник предлага под подовото покритие още допълнително място за съхранение с големи, практични кутии, изработени от здрав материал.

В кабината аналоговите инструменти са лесни за четене, в централната конзола има сензорен екран с обичайното цифрово съдържание. При задействане на задна предавка с леко закъснение се появява изображението на задната камера. Жалко е че все още Apple CarPlay или Android Auto не се предлагат, но все пак става дума за бюджетни коли, чиито купувачи им биха искали да спестят инвестицията за бордова навигационна или комуникационна технология. Заводската навигационната система на Vesta SW Cross, не може засега да се конкурира със съвременните приложения, даващи например актуална информация за трафика.

Веста е автомобил за истински шофьори, които нямат нужда от претрупаните помощните системи. Ти сам я караш и това работи много добре. Дори по-дълги разстояния са лесни за преминаване – при скорост от 130 на магистрала, четирицилиндровият мотор се държи честно, потреблението на практика е 7,8 литра на 100 километра също добро. От една Лада се очаква, че понякога трябва да се справя добре с неравен черен път и точно това прави Лада Веста SW Крос.

Лесно може да се каже, че Vesta SW Cross отговаря на изискването за осигуряване на безпроблемна възможност за ежедневна индивидуална мобилност. И да се върнем в началото – как ще ви погледнат хората на пътя с този автомобил? Отговорът – с интерес и любопитство, а пък ездачът на Харли е далеч от това, което се харесва на “ездача” на Лада. Руската марка вече има изненадващо положителен образ, който вероятно се дължи на старомодния SUV Niva, превърнал се в истинска легенда и все още предлаган на пазара под името Lada 4×4. Тази смес от традиция и модерност, без съмнение, създава очарованието на тази странна и все още екзотична марка.

Спецификации Lada Vesta SW Cross:
Петврато, 5-местно комби, дължина / ширина без външно огледало / височина / междуосие в милиметри: 4424 /1785/1537/2635 мм, собствено тегло: 1330 кг, полезно натоварване 475 кг, вместимост на резервоара: 55 л, цена /в Германия/ от 16 590 евро. Задвижване – 4-цилиндров бензинов двигател, работен обем 1596 куб.см., мощност: 75 кВт/102 к.с. при 5800/ мин., Макс. въртящ момент 145 Nm при 4200 оборота в минута, 5-степенна механична трансмисия (автоматичната е опция), 0 – 100 км/ч – 12.6 секунди, максимална скорост 180 км/ч, предно задвижване, стандартен разход на гориво: 7.1 л на 100 км, емисии на CO2 – 162 г/км, клас на емисии Euro 6d temp. КРОCC

https://www.youtube.com/watch?time_continue=62&v=rNVu3UOiiR0

ПО ТЕМАТА

Руснаците не можели да правят автомобили? Я пак! Вижте това ВИДЕО..

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе