Къде Ахмед Доган излива нашите десетки милиони? (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

в България
Loading...

Наскоро в две серии от по четири сателитни снимки, от 2005-та до 2018-та години, ви показах историята на развитието на ТЕЦ “Варна”, чийто собственик от септември 2018-та е Ахмед Доган. Днес ще видите нова снимка, от април 2019-та, хвърляща мощна светлина върху обекта, но първо си припомнете по-дългата и по-кратката му истории.

За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху съответните снимки, ако трябва и два пъти:

Вижда се, че към края на 2014-та година въглищното стопанство към ТЕЦ “Варна” започва да се изпразва, защото от началото на 2015-та тя спира да работи.

началото на 2018-та г. във въглищното стопанство са вкарани минимално количество въглища, за целите на един експеримент, но това му е за последно. Към края на годината крановете обслужващи стопанството са премахнати завинаги.

А ето какво ни показва Google Earth и, което не ни показа нито една журналистутка, от получилите порции онзи ден, на същото място:

Въглищното стопанство вече си е почти готово пристанище. Така близо 30-те милиона, които Доган получи за “студен резерв” през последната година, без да може да го задейства нито веднъж вече се превръщат в пристанище, от което в близко бъдеще ще потекат стотици милиони, но само за него, а не за нас. За целта през настъпващия регулаторен период, който стартира от 1-ви юли 2019-та г., Ахмед Доган ще бъде дарен с още по-голям “студен резерв”, за сметка на нашия джоб. Гарантирано от политико-енерГЕПИйната мафия и благодарение на овчедушието на гяурите, които даже няма да споделят тези снимки. Отнася се само за тези, които наистина няма да ги споделят.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе