Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Куба вече разполага с Биткойн портфейл за електронна търговия

в Крипто
Loading...

Куба със сигурност не е една от страните, в които криптовалутите са изключително популярни и често използвани.

Но ентусиазмът към Биткойн и другите криптовалути нараства и перспективата, че тази технология ще разшири достъпа до финансови услуги, се утвърждава сред местните предприемачи.

Един такъв крипто предприемач е Марио Мазола, роден в Италия, технологичен разработчик, който сега пребивава в Куба и съсредоточава усилията си върху създаването на крипто базирани решения за новоизградената индустрия за електронна търговия на острова.

Само преди седмици, Мазола пусна на пазара продукт, наречен QBita – ултра Биткойн портфейл, специално създаден, за да отговори на уникалните нужди на кубинците. И само преди няколко дни QBita пусна нова платежна система на базата на Биткойн, която е интегрирана в портфейла.

“По принцип всеки, който има уебсайт, ще може да интегрира Qbita като портал за плащания в BTC за своята електронна търговия”, казва Мазола. Всичко, което онлайн търговците трябва да направят е „да копират и поставят кода, генериран от QBita“, обясни той.

Според официалната страница на Биткойн портфейла, процесът може да бъде завършен само за 5 минути.

Мазола каза, че е разработил QBita като начин за решаване на различните трудности, които кубинците имат при достъпа до крипто базирани услуги. Според него, повечето други портфейли и платежни услуги са или твърде сложни или изискват VPN, за да се използват. За други, просто липсва потребителски интерфейс на испански език. QBita е решението на този проблем.

По отношение на това как работи, платформата по същество генерира динамични адреси, които се променят с всяка транзакция и следи блокчейна на Биткойн, в търсене на потвърдени плащания. След като открие плащане, потребителя получава автоматично обаждане и имейл, което позволява на търговеца да обработва продажбата без човешка намеса. Cryptodnes. BG

Печелете Биткойн докато резервирате хотел за вашата почивка

Над 550,000 хотела по света вече приемат XRP

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе