Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Крипто проектът на Facebook привлече вниманието на американския сенат

в Крипто
Loading...

Напоследък вълната на интерес и вълнение удари крипто общността поради новините за Facebook, които работят върху собствен стейбълкойн.

Много инвеститори и анализатори обърнаха внимание на проекта Libra на социалния гигант. Напълно е възможно именно въпросният проект да тласне криптовалутите към масово приемане.

Сега обаче Libra привлече вниманието на Сената на САЩ. Те изпратиха отворено писмо до Facebook, което изисква да бъдат споделени повече подробности за новия проект на гиганта. Писмото съдържа списък с конкретни въпроси, на които Сенатът иска да се отговори.

Американският Сенат се притеснява за неприкосновеността на личния живот на потребителите

Наскоро комисията по банкиране, жилищно строителство и градоустройство на американския Сенат издаде отворено писмо до Facebook и Марк Зукърбърг, като настояват социалната мрежа да разкрие повече подробности за Libra проекта.

Комитетът е загрижен за поверителността на данните на потребителите във връзка с предишни скандали, в които Facebook участва.

Един от въпросите гласи:

“Какви лични данни и защита на потребителите ще имат потребителите в рамките на новата платежна система?”

„Регулацията е необходима“

Друг въпрос в писмото пита дали крипто проекта на Facebook отговаря на всички необходими изисквания.

В писмото се подчертава, че регулирането от страна на властите все още е основната причина, поради която криптосферата все още не е достигнала до масово приемане и че всеки голям бизнес, който избира да работи с дигитални активи, трябва да се подчинява на многобройните правила, определени от регулаторите, ако искат продуктите им да бъдат одобрени за масова употреба от обществеността. Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе