Крипто плащанията получават данъчни облекчения в Сингапур

в Крипто
Loading...

Администрацията за приходите на Сингапур (IRAS) наскоро публикува ново ръководство по отношение на данъка върху стоките и услугите (GST) във връзка с крипто плащанията.

Позовавайки се на крипто-монетите като “цифрови токени за плащане”, IRAS по същество казва, че иска да промени категоризацията на новите валути.

По този начин тя ще бъде освободена от GST, което би помогнало на крипто индустрията в страната.

Подробностите по отношение на това ново освобождаване от данъци би могло да означава, че са описани в новия проект на ръководство, който IRAS е предоставил. В него, данъчната администрация излага точно това, което планира да направи по отношение на крипто плащанията, започвайки от 1-ви януари 2020 г.

Съгласно действащите правила доставката на цифрови токени за плащане се третира като облагаема доставка на услуги. Следователно продажбата, емитирането или прехвърлянето на такива токени за разглеждане от страна на регистриран в GST бизнес е предмет на GST. Когато токените се използват като разплащане за закупуване на стоки или услуги, възниква бартерна търговия, която води до две отделни доставки – облагаема доставка на токените и доставка на стоки или услуги.

В опит да се класифицират по-добре крипто-плащанията, IRAS реши да промени класификацията си. Много от това се дължи на начина, по който употребата на крипто-монети за плащане не води точно до появата на повече крипто монети от нищото.

“Използването на цифрови токени с цел разплащане на стоки или услуги няма да доведе до предлагане на тези токени“, се казва в измененото ръководство.

Крипто сцената в Сингапур е в абсолютeн бум. Всъщност, един от най-големите портфейли на Етериум вече планира да се премести в пристанищната държава, съобщава South China Morning Post.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе