Крипто ипотеки в Ню Йорк и Калифорния

в Крипто
Loading...

Жителите на Калифорния и Ню Йорк скоро ще могат да правят ипотеки, които са подсигурени от криптовалути и интелигентни договори.

В четвъртък, Fluidity, финтех стартъп, обяви своя план за пускането на първите жилищни кредити на Етериум в тези два щата до това лято, според туит от компанията.

Преди официалното обявяване, Тод Липиат, главен архитект на Fluidity, посочи как подобно предложение ще проработи.

Ще токенизираме къщата, което ефективно ще вземе обезпечението, което е ликвидността на къщата. Залагате на къщата и получавате по-висока ставка в долари.

Нашата методология осигурява по-добро ценообразуване, което се определя единствено от присъщия кредит на сделката, за разлика от външни фактори като вътрешни политики на централната банка и политически търговски нагласи.

Fluidity търси партньорства с платформи за кредитиране, базирани на Eтериум, а кредитополучателите ще трябва да подават онлайн кредитни чекове, точно както биха направили за по-традиционен заем, обясни Липиат. Fluidity планират да обработят техните данни и да генерират както интелигентен договор, така и токенизирана форма на ипотеката, каза той.

Да не се занимават кредитополучателя и продавача с криптовалутите, помага за значителното намаляване на риска, обяснява Липиат.

Ще се занимаем с вътрешната работа на децентрализираната система. Кредитополучателите изплащат долари и ние също ще управляваме рисковия профил на основните ценни книжа.

Съоснователят на Fluidity, Майкъл Овед, обяви в блог пост в началото на 2019 гoдина, че Fluidity се слива с Propellr, платформа за изграждане, управление и обслужване на дигитални активи, за да се формира Fluity Factora.

Заедно ние вземаме сложни финансови активи, разбиваме ги на основните им фактори и ги кодираме в блокчейн. Това дава възможност за стандартизация, прозрачност и ликвидност, като прави капиталовите пазари по-ефективни и намалява необходимостта от скъпи посредници.  Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе