Крейг Райт със сериозни обвинения към Binance

в Крипто
Loading...

Противоречивият австралийски криптограф Крейг Райт, добре известен и то не по добър начин, както “Faketoshi”, отново е в центъра на медийното внимание. Този път Райт споменава за Binance, най-голямата крипто борса в света, като „супер магазин за кофи”, докато същевременно атакува критиците.

Райт, в интервю за Finder, обвини Binance, че се занимава с пране на пари и дейности, насочени към увеличаване обема на крипто търговията.

”Имате неща като CZ (Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на борсата) и Binance, които дефакто са организация за пране на пари. Те фалшифицират сделки и перат пари. Така печелят.”

Изявлението на Крейг идва само две седмици, след като Binance премахна Bitcoin (BSV) – хард форка на Bitcoin Cash – което е творението на Крейг Райт. Според главния изпълнителен директор и основател на Binance, Чанпен Джао, по-известен като CZ, действието е предприето, след като Райт започва да отправя заплахи към хората, които твърдят, че той не е Сатоши Накамото.

Той изпрати няколко писма, в които говори за намерението си да предприеме правни действия срещу няколко високопоставени фигури в крипто общността, включително съоснователят на Ethereum, Виталик Бутерин, Hodlonaut (анонимният Lightning Network поддръжник) и подкастъра Питър Маккормак. Той каза, че са го обвинявали в измама.

В отговор на заплахите на Райт, някои от големите играчи в крипто пространството, водени от изпълнителния директор на Binance, призоваха за премахване на BSV от всички борси. Решението на Binance да премахне BSV от търговските си опции предизвика други големи борси, включително ShapeShift и Kraken, да предприемат подобни действия.

За Bitcoin SV

Bitcoin Satoshi Vision (BSV) е дигитален токен, създаден през ноември миналата година в резултат на хард форка на Bitcoin Cash. Както подсказва името му, той е проектиран да изпълни визията на Сатоши Накамото.

По време на написването на тази статия, Bitcoin SV е на 14-то място по пазарна капитализация ($ 945 милиона) и цена на токена от $53.25, според данни от CoinMarketCap. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе