Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Крейг Райт не представи изисквания от него списък от публични биткойн адреси

в Крипто
Loading...

Според правния съветник на Крейг Райт, австралийския учен не успя да разкрие своите биткойн средства, както бе изискано от съдебна заповед. Девин Фрийдман от адвокатската кантора Boies Schiller Flexner направи това изявление в Twitter публикация на 21 юни. Според правния съветник на Крейг Райт, австралийския учен не успя да разкрие своите биткойн средства, както бе изискано от съдебна заповед. Девин Фрийдман от адвокатската кантора Boies Schiller Flexner направи това изявление в Twitter публикация на 21 юни.

През май месец съд в Съединените щати нареди на Райт да изготви списък на публичните си биткойн адреси от 31 декември 2013 до този момент. Фрийдман заяви, че тъй като не е спазил исканията на съда, „Райт трябва да докаже защо съдия Флорина Райнхарт не трябва да налага санкции“, като в същото време трябва да се яви пред съдия Бет Блум и „да обясни защо не бива да бъде задържан за неуважение към съда“.

Заповедта е част от продължаващо дело срещу самопровъзгласилия се Сатоши Накамото, което бе подадено от адвокатите на Дейвид Клейман.

Клейман е експерт по киберсигурност и компютърен учен, за който мнозина смятат, че е бил сред първите разработчици на биткойн, както и технологията зад актива – блокчейн.

Aдвокатите предадоха делото на съда през февруари 2018 г., като се твърди, че Райт е откраднал стотици хиляди BTC на стойност над $5 милиарда след смъртта на Клайман. Приятелите и семейството на Kлейман не са били наясно с богатството, което е натрупал и че Райт “е подправил серия от договори, за които се твърди, че прехвърля активите на Дейв към Крейг и/или контролирани от него компании.

По-рано този месец на Райт бе наредено да се яви лично за медиация, след като поиска разрешение да се яви чрез видеоконференция, твърдейки, че физическото присъствие в съдебната зала би му причинило “неоправдани трудности”.

През май Райт подаде иск за авторски права в Американското ведомство за патенти и търговски марки към част от кода на Биткойн и неговата бяла книга, но правната му тежест се оспорва.

Cryptodnes. bg

Крейг Райт е готов да си признае, че е Сатоши Накамото под клетва

 

Крейг Райт иска авторски права върху Бялата книга на Биткойн

 

Появи се нов претендент за титлата “Създател на биткойн”

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе