Крейг Райт е извършил измама според съдебни документи

в Крипто
Loading...
Крейг Райт, създател на Bitcoin SV, който твърди, че е Сатоши Накамото, може да бъде изправен пред затвор за измама.

Документи от съд във Флорида доказват, че той е извършил лъжесвидетелстване, тъй като неговата защита противоречи на декларация, която преди това е подал до австралийски съд.

Самопровъзгласилият се Сатоши Накамото, след като заведе дело срещу британския подкастър Питър Маккормак за клевета, се фокусира върху много по-голяма правна битка, пред която е изправен в Съединените щати.

Райт е въвлечен в съдебно дело с Айра Клейман, брат на покойния Дейвид Клейман, който твърди, че му е помогнал да разработи Биткойн.

Айра съди псевдо-Сатоши за предполагаемaта кражба на 1,1 милиона BTC от W&K Info Defense Research, компанията основана и управлявана от Райт и Дейвид.

След като Райт отказва да разкрие запасите си от BTC и да се яви пред съдия, южният съд на Флорида му нареди да се яви на медиация на 18-ти юни, за да се разгледат обвиненията срещу него.

Той по-рано подаде искане за отлагане на случая, както и да му се разреши да присъства на медиацията чрез видеоконференция. Предложението бива отхвърлено от американския окръжен съдия Бет Блум.

Съдебните документи обаче разкриват, че Райт е извършил измама, за която може да се изправи пред присъда от пет години затвор и всевъзможни глоби. Според документите, след като е обвинен в присвояването на над 11 милиарда долара в BTC, фалшивия Сатоши подава клетвена декларация, която е неопровержимо невярна.

В делото срещу Райт се твърди, че той и Дейв Клейман са добили над 1.1 милиона Биткойн чрез съвместно притежаваната им компания, наречена W&K, и че след смъртта на единия основател, Райт незаконно е взел всички монети и интелектуалната собственост на компанията.

След като получава жалба от Айра и имуществото на Дейвид, “Фейктоши” подава молба до австралийски съд, в която се казва, че няма връзки с Флорида или W&K.

След това той подкрепя тези твърдения с клетвена декларация, в която заявява, че никога не е бил акционер, член, агент, служител или представител на W&K.

Но, най-важното, той се закле, под наказание за лъжесвидетелство по законите на Съединените щати, че никога не е упражнявал власт или контрол над W&K.

Установено е обаче, че Райт е подал клетвена декларация до Върховния съд на Нов Южен Уелс, където е потвърдил, че притежава 50% от W&K Info Defense LLC, докато Клейман притежава останалите 50%.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе