Кредитен рейтинг хладилник не пълни!

Властта съвсем се вживя в роля на всемогъщ благодетел, който великодушно хвърля на изгладнялата рая, когато е на кеф по някой залък от пищната си трапеза. ТРИЙСЕТИНА ЛЕВА КОЛЕДНИ НАДБАВКИ ЗА СЪВСЕМ БЕДНИТЕ НАД ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ЧИСТА ПОДИГРАВКА ПО СРАВНЕНИЕ С БОНУСИТЕ, КОИТО ТЯ ПРИБИРА!

А какво да кажат други два милиона българи, които вземат няколко лева над прага за бедност и не получават нищо? Защо държавната администрация и “народните“представители не поживеят една година с 500 лева на месец?

Властта внушава на населението, че жъне успех след успех, пълни хазната с бюджетни излишъци, става стратегически партньор на САЩ, реализира пробиви в КИТАЙ, ЮЖНА КОРЕЯ и ЯПОНИЯ. Там добре виждат, че сме елементарни дърдорковци, подсмиват ни се и вземат, каквото могат.

Днес като голям успех се сочи повишения от международни агенции кредитен рейтинг на България.

Може ли властта да отговори как при 25 млрд. щ. дол. брутен вътрешен продукт и 9 млн. население към 1989 г. България беше на 27 място в света по индекса на човешко развитие на ООН? Гражданите имаха гарантирана работа, безплатно образование и здравеопазване, осигурена лятна и зимна почивка, обществено спокойствие без организирана престъпност, наркомания и проституция? Как с подобен БВП се издържаше 140 000 армия с 300 бойни самолета, 2700 танка, мощни ракетни войски, артилерия, подводен и надводен флот? Образователната ни система бе на челно място в света и спортуването по всички дисциплини абсолютно свободно и безплатно?

КАКВО РЕАЛНО ПОЛУЧАВА БЪЛГАРИНА ЧРЕЗ ВЛАСТТА ОТ ПЕТДЕСЕТТЕ МИЛИАРДА ЕВРО БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ ДНЕС, ПРИ ПОД 6.5 МЛН. НАСЕЛЕНИЕ В СТРАНАТА?

КЪДЕ ОТИВАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ, ГОСПОДА ВЛАСТИМАЩИ?

Любомир Шопов, Клуб 24 Май