Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Красимир Дачев: Партийната субсидия не значи нищо

в България
Loading...

Партийната субсидия не значи нищо – тя е една гаранция за партиите, но това не значи, че когато са нечистоплътни, да стоят и да почнат да те рекетират. Също така не смятам, че идеята, която беше предложена за неограничено финансиране на партиите от бизнеса щеше да е някакъв вид узаконен рекет. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” бизнесменът и предприемач Красимир Дачев. Все пак това е световна практика и ако е регулирано както трябва, не виждам проблем, допълни той.

Относно идеята за намаляване на ДДС на основни хранителни продукти, бизнесменът коментира, че това е много смешно. Ние в България не знаем реално в България колко са социално слабите – те са фалшиви цифрите, ние не знаем колко са инвалидите, защото голяма част от тях са фалшиви, ние не знаем каква е заетостта на болничните легла, защото това е точен сбор от неверни данни, не знаем и колко са гласоподавателите в България – и там данните са фалшиви. И когато правителството тръгне и наистина има воля, гледам сега пускат тайни клиенти, както гледам сега и полицията ще пуснат да ги спира, да почнат да ги чистят и там, а обществото има една реакция против това нещо, каза Красимир Дачев. Според него България все още не е готова за това намаляване на ДДС-то.

По темата със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ България, Красимир Дачев коментира, че мнението на енергийния министър и правителството, че те не трябва да се намесват в тази частна сделка, е абсолютно правилно. Факт е, че преди години беше грешка продажбата на ЕРП-тата, грешни бяха и приватизационните договори за ЕРП-тата, защото в тях има залегнала гарантирана печалба. В никой друг договор няма такова нещо. Въпреки това, действията на правителството в случая са правилни, каза Дачев. Ние в момента сме готови да дойде някакъв индиец, който не го познаваме, ние сме готови той да дойде и да купи българските активи на ЧЕЗ, но една репутационна, сериозна компания българска като „Еврохолд”, която се хвърля в това нещо – и веднага се казва, ама те нямат опит. ЧЕЗ си носи вътре управленската сила, вътре в нея се съдържа, така че няма нужда някой отвънка, че да се управлява добре дружеството. Отвънка е нужно и е достатъчно да бъде финансово мощен собственика – отвътре ЧЕЗ си има всичко необходимо, коментира още Красимир Дачев.

Марин Караиванов: ДС източиха от бюджета 105 милиарда долара

Последни от България

Отиди Горе