Край на Шатдаун-а: САЩ въвеждат „данък пopнo“, строят стената

в СВЯТ

РАЗТЪРСВАЩ ОБРАТ В АМЕРИКАНСКАТА ДРАМА С ЛИПСАТА НА ПАРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СТЕНАТА, МОЖЕ БИ ИДВА КРАЯТ НА ШАТДАУН-а: ЩАТСКА СЕНАТОРКА ОТ АРИЗОНА ВНАСЯ ЗАКОНОПРОЕКТ, ПО СИЛАТА НА КОЙТО СЕ ВЪВЕЖДА ТАКСА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ПОРНО В ЩАТА, ПАРИТЕ ОТ КОЙТО ДАНЪК ЩЕ ОТИВАТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СТЕНАТА

Законопроектът, внесен от местната сенаторка Гейл Грифин в щатския Конгрес постановява, че нет-потребителите в щата ще бъдат задължени да плащат такса преди да получат достъп до „нецензурно съдържание“.

Законопроект, въведен от държавния представител на Аризона Гейл Грифин, ще изисква интернет потребителите в щата й да заплащат такса, преди да получат достъп до „нецензурно съдържание“.

Законопроектът е с номер 2444 /House Bill 2444/ и предвижда местната щатска администрация да наложи „строги правила“ /“strict regulations“/ за интернет-провайдърите, като ги принуди по този начин да сложат блокировки на всички порносайтове, които ще бъдат сваляни само след като потребителят в щата плати надлежната такса.

Засега не е ясно с колко точно щатското правителство ще таксува „привилегията“ за ползване на порно, но законопроектът предвижда таксата да бъдела минимум 20$. Предвижда се със събраните приходи от така замислената от щатските законодатели схема, да бъдат финансирани различни местни проекти, приоритетно обаче ще бъде финансирането на предложената от президента Тръмп гранична стена с Мексико в участъка й в Аризона.

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion