Ко прАим ся?

в СВЯТ

Един от любимите чалга шлагери на (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия е, че не можем да си позволим отказа от АЕЦ и ТЕЦ в производството на електроенергия, защото щели сме да се лишим от базови мощности. В същото време все повече щати в САЩ се надпреварват да преразглеждат плановете си за ускорено излизане на 100% производство на електроенергия от ВЕИ източници.

Ето я и поредната серия от първенците (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Знам, знам, знам! Веднага ще се намерят „гении“ от български произход, които ще закряскат, че четири лястовички пролет не правят. Млъкнете бе, мекерета!

Преди точно четири месеци ви показах предната серия отличници и сега ще ви ги припомня:

Това прави почти 20% от всички щати на САЩ, но като се има предвид, че са едните от най-големите по население делът на отличниците се вдига. Без съмнение в най-скоро време още много щати ще последват пътя на отличниците.

През това време (из)родната организирана престъпност брани мръсните и скъпи въглища и убийствения уран. Днес една нискоразрядна счетоводителка, маскирана като министър енерГЕПИка, посети ТЕЦ „Марица Изток 2“ за да ремонтирала запален комин там. Същата персона играе водеща роля в многомилиарден грабеж под имитацията за изграждане на нова АЕЦ.

При така провеждания геноцид не е чудно, че населението на територията намалява.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! САЩ е нетен ВНОСИТЕЛ на електроенергия, защо сами не могат да задоволят нуждите си. България е нетен ИЗНОСИТЕЛ на електроенергия. Въпреки това крайната средно претеглена цена на тока в САЩ е по-ниска от тази у нас. А след като преминат на 100% ВЕИ-та в САЩ цената ще падне още, а у нас ще расте.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)