Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Коя ще е първата фиатна валута добавена от Binance? (ВИДЕО)

в Крипто
Loading...

Първата фиатна валута добавена от Binance ще бъде руската рубла


Binance скоро ще добави подкрепа на търговията с фиат, започвайки с руската рубла.

Новината бе оповестена публично от изпълнителния директор Чанпен Джао (CZ) по време на събитие, ръководено от руското правителство – Форума на отворените иновации в Москва на 21-ви октомври.

Добавяйки националната криптовалута на Русия в своята платформа, Binance ще позволи на потребителите от Русия да купуват криптовалути, използвайки рубли, обясни CZ.

Във видео, публикувано в Twitter, изпълнителният директор заяви:

След около две седмици трябва да имаме директна поддръжка за търговия с руски рубли. Така че ще можете да купувате криптовалути на Binance.com чрез тях.

Kриптовалутите все още не са официално регулирани в Русия, тъй като правителството уж отново е забавило приемането на основния криптовалутен законопроект на странатаЗа цифровите финансови активи, както бе съобщено в средата на октомври.

Докато Binance потвърждаваше добавянето на криптовалутна двойка с рубла пред Cointelegraph, борсата отказа да предостави конкретни подробности или обяснение, защо рублата е избрана за първата търговска фиат-крипто двойка.

През януари 2019 г., Binance за първи път съобщи за намерението си да се разшири до осем нови държави през тази година, включително Сингапур, Малта, Южна Корея, Лихтенщайн, Бермудите, Турция, Русия и Аржентина.

Към днешна дата, борсата вече стартира четири международни борси за криптовалути, включително “Binance Uganda”, европейска търговска платформаBinance Jersey”, “Binance Singapore иBinance US.

На 18-и октомври Binance.US обяви, че доларовите депозити на клиентите му отговарят на условията на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете, известна също като FDIC, за застрахователно покритие.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе