Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Конгресът на САЩ иска от Facebook да прекрати разработването на крипто проекта Libra

в Крипто
Loading...

Конгресът на САЩ най-накрая даде своя отговор след две седмици, в които се анализираше прогреса на криптовалутата на Facebook – Libra.

В официалното им писмо се посочва, че трябва да се преустанови развитието на проекта.

Според писмото, изпратено от представители на Конгреса, основната им цел е криптовалутата Libra и портфейла Calibra, който Facebook възнамерява да създаде.

След разглеждане и обяснение на тяхното разбиране за проекта, представителите заявиха, че основният въпрос е, че те не разбират сигурносттa и случаите на използване на проекта. Документът също така посочва бялата книга на Facebook, в която липсва подробно описание на монетата Libra.

Конгресът също така повдига на въпрос факта, че Facebook държи на своите сървъри една четвърт от данните за световното население. И като се има предвид, че в миналото Facebook не успя да се справи с проблемите, свързани със сигурността на данните и комуникацията, няма начин те да се противопоставят на писмото по този въпрос (позоваване на Cambridge Analytica).

Основният проблем, който се посочва в писмото, е, че Facebook не може да защити потребителски данни от хакери и какви биха били последствията, ако някоя злонамерена страна се сдобие с една четвърт от световните средства.

Facebook вече подписа важни партньорства с 27 водещи бранда, за да подкрепи проекта си Libra. Списъкът включва Uber, Lyft, Mastercard, Paypal, Vodafone, Visa и много други. До началото на 2020 г. той възнамерява да разполага с повече от 100 от Fortune 500 компаниите, които да използват услугата.

Поради сложните проблеми и световната значимост на проекта, Конгресът нареди на Facebook незабавно да прекрати всякакво развитие. Facebook също трябваше да проведе публични изслушвания за Конгреса относно предимствата и риска от използване на крипто в такъв масов мащаб. Конгресът ще иска да говори за неприкосновеността на личния живот, рисковете за киберсигурността, загрижеността за националната сигурност и рисковете за търговия.

Подкрепа от Binance

Наскоро беше съобщено, че Binance водят преговори с Facebook във връзка с изброяването на Libra на непопечителската борса на Binance, Binance DEX. Shapeshift, друга топ крипто борса, също обяви, че ще изброи криптовалутата на социалната медия. Това обаче може да отнеме известно време докато се материализира, тъй като писмото на Конгреса има за цел да спре всякакъв тип развитие по проекта Libra.

Cryptodnes. bg

Криптовалутата на Facebook ще тласне централните банки да издадат свои собствени

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе