Командоси от СОБТ бачкат за олигарха Кирил Домусчиев

в България
Loading...

Голяма част от командосите от СОБТ работят за олигарси, считани за близки до премиера Бойко Борисов.

 

Това разкриха пред Фрог нюз източници от отряда.

Не остават по-назад от тях и групите за задържане, които също заработват по някой лев като охрана на някой крупен предприемач.

Преди няколко дни 27 барети разкриха в отрито писмо за безобразията, които се вършат зад стените на поделението във „Врана”. Те обвиниха шефа си Георги Гайков, че избирателно оказва недопустим натиск върху служителите. Според тях е неморално човек, отговорен за трагичната акция в „Лясковец”, да оглавява и да бъде за пример на баретите. „От най-високо ниво се обаждат на шефовете, за да искат хора за охрана на даден известен бизнесмен. В нашите среди се знае, че не малка част от момчетата работят за мастития индустриалец Кирил Домусчиев.

Има и такива, които се грижат за сигурността на хазартния бос Васил Божков, както и за колегата му от енергийния сектор Христо Ковачки. Наши хора могат лесно да бъдат засечени да тичат и след известни алкохолни босове и хотелиери, като Ветко Арабаджиев, да речем. Никой от началниците не скача срещу грубото показване на закона. Успокояват съвестта си с обяснението, че подчинените му поне не работят за подземни босове, както едно време”, уточниха източниците ни. Припомниха, че преди няколко години техни колеги били изловени да охраняват тирове с контрабандни цигари. От тогава не са засичани в крачка.

По думите им близо 70 на сто от състава е изцяло сменен. Изискванията към новопостъпилите са занижени само до физически изпит, което противоречи на новите тенденции за подбор на командоси в цял свят. „Отрядът се превърна в един обикновен спортен лагер. Повечето стоят в него по няколко причини. Първо да използват “табелата” СОБТ, за да работят нелегално. И второ-да се възползват от почивките. Те са две по 20 дни- зимата на планина, а лятото на море”, казаха служителите.

Те разкриха и малко известни факти. Така например, докато Румяна Бъчварова оглавявала МВР, командосите останали 2 години без патрони. Никой началник не си мръднал пръста да осигури на баретите нужните боеприпаси, за да могат да тренират както трябва. И до този момент СОБТ нямат свой полигон, където да се обучават на стрелба с дълго оръжие. Не са изключение и назначенията на напълно неподходящи хора под натиск „отгоре”. За някои от тях се лобирало с мотива, че били симпатични на премиера Бойко Борисов или пък, че ритали мачле с него.

„Опитват се да лансират Георги Гайков, че е избор на американците. Това не е истина. Удобен им е, защото не им противоречи и прави каквото му кажат. И на малките деца им е ясно, че Гайков е човек на бившия главен секретар Светлозар Лазаров, който пък е близък с настоящия Младен Маринов. Дружбата на последните двама датира от времето, когато бяха шофьори при митичния бос Мето Илиенски”, допълниха те. Припомняме, че този факт многократно е лансиран в медиите, но нито един от двамата не го отрече до момента.

FROG NEWS

Loading...

Последни от България

Отиди Горе