Кой е по-популярният работодател: Coinbase или JPMorgan?

в Крипто

Kрипто борсата Coinbase се нарежда пред банката-гигант JPMorgan, в топ 50 работодатели в САЩ за 2019, спрямо LinkedIn.

Платформа за търсене и установяване на бизнес контакти публикува списъка в сряда, класирайки Coinbase на номер 35, 9 места пред JPMorgan на номер 44. Никоя друга крипто или блокчейн фирма не влезе в списъка.

Coinbase има предимно наети служители в областта на инженерните дейности, информационните технологии и човешките ресурси, като в момента има около 600 служители в САЩ, посочва докладът. Служителите на борсата могат да избират да им бъде плащано частично или изцяло в биткойн, а около 40% от тях държат част от заплатата си, разпределена в криптовалути.

Coinbase са известни с това, че предлагат облаги, които са много по-различни от другите компании, с цел да сезират нови кадри.

Фирмата предлага на служителите си до $5000 годишно за лечения като замразяване на яйцеклетка. Услугата, която позволява на жените да се съсредоточат върху кариерата си за известно време и да заченат на по-късен етап, се предоставя в допълнение към опциите за здравно осигуряване на Coinbase.

Според LinkedIn, JPMorgan се съсредоточават върху последно наетите си служители в областта на финансите, инженерните сфери и развитието на бизнеса. Банката също така се подготвя “агресивно” за следващото поколение банкови услуги, като инвестира $10,8 милиарда годишно за финансиране на екип от 50,000 технолози, което е “повече от Twitter и Facebook взети заедно”, се посочва в доклада.

По-рано през февруари, банката разкри собствения си стейбълкойн наречен JPM, който е „първата криптовалута, създадена от американска банка“, добави LinkedIn.

Списъкът с предпочитани работодатели на LinkedIn е Alphabet, компанията-майка на Google и YouTube, следвана от Facebook и Amazon съответно на второ и трето място.

В списъка са включени и три от професионалните консултантски фирми от „Голямата четворка“ – Deloitte (под номер 5), PwC (30) и Ernst & Young (33).

LinkedIn заяви, че оценява популярността на американските фирми, анализирайки тяхната ефективност в четири категории: интерес към компанията, ангажираност със служителите, търсене на работа и задържане на служители.

В края на миналата година, LinkedIn публикува и доклад за нововъзникващите работни места, отбелязвайки, че търсенето на блокчейн разработчици скочи направо на върха, след като интересът се увеличи 33 пъти, само за една година. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе