Кметът на Несебър полага клетва с белезници

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Този кмет с белезници, а кметът на Пловдив щял да влиза с литийно шествие в общината – цирк буш е положението

Новият стар кмет на Несебър Николай Димитров и двама от общинските съветници в морския град ще бъдат конвоирани от следствения арест в София до Несебър, за да положат клетва. Днес е насрочено първото заседание на новоизбрания Общински съвет.

Протест ще се проведе преди началото на тържествената общинска сесия в Несебър, съобщава БНР.

Протестните действия се организират в тяхна подкрепа. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на изборите с обвинения за купуване на гласове.

Протестът ще се проведе пред заседателната зала, в която новоизбраните кмет и общински съветници ще положат клетва. Организатори на протеста са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет. Той и общинските съветници трябва да бъдат освободени от ареста, казаха Яни Николов и Петър Козаров:

„Той ще положи клетва на химна на България с белезници и защо трябва да водим редовно избран кмет под конвой? В случая са му нарушени правата на гражданин и на редовно избран кмет“, подчерта Николов.

„Не може един човек, който е избран с 8000 гласа да бъде обвиняван неправомерно, според мен“, добави Козаров.

След като положи клетва, Димитров може да упълномощи свой заместник, защото след тържествената церемония той ще бъде върнат отново в ареста. ГЛАСОВЕ