Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Клинтънови се отърваха. Отново: Самоубиха милиардерът Джефри Епстийн в килията му

в Свят
Loading...

Американският финансов магнат Джефри Епстийн е намерен мъртъв в килията си. Тялото му е открито около 07:30 ч. тази сутрин в затвора в Ню Йорк, информира Би Би Си. Според ABC News милиардерът се е самоубил. Милиардерът Джефри Епстийн се е самоубил в килията си. Преди 2 седмици Епстийн беше открит в безсъзнание и с наранявания по шията. Той беше обвинен за трафик на непълнолетни момичета с цел сексуална експлоатация, но пледираше невинен. Неотдавна на Епстийн му бе отказано да излезе от затвора под гаранция, като адвокатите му планираха да обжалват този отказ.
По темата: Джефри Епстийн и педофилският остров на разврата (ВИДЕО)
След като е поставен под специално наблюдение точно заради предишен опит за уж самоубийство … Клинтънови се отърваха. Отново. Все пак Бил Клинтън изоооообщо не е бил чест гост на частния остров на милиардера-педофил …
Само за едничък момент си представете, че това се беше случило в една конкретна друга държава. Вече щеше да има призиви за спешно събрание на СС на ООН с обвинения, че това (само)убийство е станало с цел опазване на останалите престъпници, близки до управляващите (настоящи и бивши). И добре, че не се беше случило във Великобритания – че вече щяха да са открили коктейл от Новичок и полоний в последното ядене на оня …

Политофил

Измислиха го! Педофил приближен до властта Джефри Епщайн самоубит, но само по медиите. Когато си агент на ЦРУ/Мосад и държиш касетките на всички педофили в правителството. И единственият начин да те отърват е като еврейските медии те обявят за умрял и те върнат в Израел..
По темата: Епстийн на път за Израел

Александър Недков, Скритата Истина

Вестник „Лос Анджелис таймс“ приканва читателите си да изоставят конспиративните теории относно смъртта в затвора на финансиста Джефри Епстайн, обвинен в организиране на проституция и сексуална експлоатация на непълнолетни. Изданието посочва, че повечето от вписванията в два хаштага в „Туитър“ – #EpsteinMurder и #ClintonBodyCount – започват с думи на автора, че не е привърженик на теориите за конспирация, след което излага именно такава теория.

Вестникът описва някои от тези „теории“. Една от тях хвърля вината върху президента Доналд Тръмп и главния прокурор Уилям Бар и твърди, че влиятелни хора в министерството на правосъдието са се опасявали, че Епстайн ще уличи видни политици и затова е бил убит, а не се е обесил, както се твърди. В друга теория името на Тръмп е заменено с името на експрезидента Бил Клинтън като поръчител на убийството.

Въпреки тези сензационни обяснения за смъртта на Епстайн, намесващи имената на бивш и настоящ президент, продължава изданието, по-основателното предположение е самоубийство, за което говорят и известните досега данни. Според доклад на Бюрото за съдебна статистика нивото на самоубийствата сред задържаните в окръжни затвори е по-високо (46 на 100 хиляди) спрямо това сред излежаващите присъди в щатски затвори (15 на 100 хиляди). Обикновено окръжните затвори са местата, където хората биват вкарвани веднага след ареста и те осъзнават, че с досегашния им живот е свършено и шокът от задържането ги води до депресия. Лосанжелиският вестник отбелязва, че Епстайн не е бил в окръжен затвор, а във федерален, но вероятно също е изживял такъв шок – „един ден си на частния си остров, а на следващия си в бетонна кутия“.

Според медийни съобщения Епстайн не е бил под специално наблюдение за предотвратяване на самоубийство, но дори да е бил наблюдаван, резултатът би бил същия, посочва „Лос Анджелис таймс“, като се позовава на друг доклад. Според проучване на Федералната шерифска служба (U.S. Marshal Service) около 8 на сто от самоубийствата в изправителните институции са на задържани под специално наблюдение. В доклада се казва, че над 90 на сто от самоубийствата в затворите са извършени чрез обесване. Втората най-разпространен начин е чрез свръхдоза наркотици.

„Така че нека всички ние, включително президентът, трябва да оставим настрана конспиративните теории и да почакаме да излязат наяве фактите“, призовава „Лос Анджелис таймс“.

Смъртта на Епстайн прехвърля светлината на прожектора към неговата приятелка Гислейн Максуел, пише „Вашингтон пост“. Много от жените, разказали какво според тях им е сторил в миналото финансистът, твърдят, че Максуел е била негова съучастничка. Към нея засега няма предявени обвинения и тя заявява, че не е извършила нищо нередно. Но източници, близки до разследването, казват, че властите изпитват затруднения в издирването на Максуел, посочва вашингтонското издание.

Британският „Индипендънт“ смята, че смъртта на Епстайн няма да попречи на истината да излезе наяве и неговите обвинителки трябва да бъдат чути. Милиардерът вече няма да може да се изправи срещу разкритията на своите жертви, но мнозина други – президенти, принцове, професори – ще бъдат налице.

През следващите седмици ще узнаем част от истината. Аферата Епстайн съдържа множество твърдения, очевидци и доказателствен материал. Този път пострадалите ще бъдат чути и те заслужават да могат да опишат какво им се е случило, допълва „Индипендънт“. БTA

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе