Класната на президента Владимир Путин в Кремъл в Деня на победата

в СВЯТ

В живота на всеки човек има винаги един учител, който помни и обича цял живот. Такива учители са дар и благословение в живота на всеки, затова срещата с тях е винаги вълнуваща и значи много — както за учителя, така за ученика. Именно такава среща днес, в Деня на Великата победа се случи в Кремъл. Президентът на Русия Владимир Путин посрещна класния си ръководител на прием посветен на 9 май.

По повод 74-та годишнина от Победата във Великата отечествена война беше поканена учителката на Путин Вера Дмитриевна Гуревич.

Трогателната среща на държавния глава с неговата учителка беше уловена от обективите на журналистическите камери.

Президентът на Русия Владимир Путин се обърна с думи на благодарност към ветераните от Великата отечествена война по време на церемониалния прием в Кремъл. Героите бяха поканени Голямата Георгиевска зала на Кремълския дворец, замислена като Зала на войнска Слава.

В обръщението си държавният глава подчерта, че през войните врагът е победен не само от силата на техниката и военната мощ, тъй като основното поразително оръжие е било в ръцете на непреклонен, сплотен народ.

Целият наш народ почита и благодари поколение победители. Неговият героичен път за всички нас не е далечна история, той е част от нашия живот, нашата морална същност, мерило на нашите стремежи и мисли, действия и постъпки.

Ние, вашите наследници, ще направим всичко, за да бъдем достойни за вас, скъпи ветерани, за да изпълним главния ви завет — да защитаваме и пазим Родината, да работим за благото й, да я обичаме с цялото си сърце. Позволете ми да вдигна тост.

За прославеното поколение от победители, за Великата победа, за просперитета на нашата Родина, нашата любима Русия! ”, каза Владимир Путин.

News Front