Класната на президента Владимир Путин в Кремъл в Деня на победата

в Свят

В живота на всеки човек има винаги един учител, който помни и обича цял живот. Такива учители са дар и благословение в живота на всеки, затова срещата с тях е винаги вълнуваща и значи много — както за учителя, така за ученика. Именно такава среща днес, в Деня на Великата победа се случи в Кремъл. Президентът на Русия Владимир Путин посрещна класния си ръководител на прием посветен на 9 май.

По повод 74-та годишнина от Победата във Великата отечествена война беше поканена учителката на Путин Вера Дмитриевна Гуревич.

Трогателната среща на държавния глава с неговата учителка беше уловена от обективите на журналистическите камери.

Президентът на Русия Владимир Путин се обърна с думи на благодарност към ветераните от Великата отечествена война по време на церемониалния прием в Кремъл. Героите бяха поканени Голямата Георгиевска зала на Кремълския дворец, замислена като Зала на войнска Слава.

В обръщението си държавният глава подчерта, че през войните врагът е победен не само от силата на техниката и военната мощ, тъй като основното поразително оръжие е било в ръцете на непреклонен, сплотен народ.

Целият наш народ почита и благодари поколение победители. Неговият героичен път за всички нас не е далечна история, той е част от нашия живот, нашата морална същност, мерило на нашите стремежи и мисли, действия и постъпки.

Ние, вашите наследници, ще направим всичко, за да бъдем достойни за вас, скъпи ветерани, за да изпълним главния ви завет — да защитаваме и пазим Родината, да работим за благото й, да я обичаме с цялото си сърце. Позволете ми да вдигна тост.

За прославеното поколение от победители, за Великата победа, за просперитета на нашата Родина, нашата любима Русия! ”, каза Владимир Путин.

News Front

МОЯТА УЧИТЕЛКА

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе